Poraz naše reprezentacije

0

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Petrovcu od selekcije Portugala rezultatom 3:0 u meču sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selekcija Derviša Hadžiosmanovića, kojoj su nedostajale Slađana Bulatović i Jasna Đoković, nije uspjela da na pravi način odgovori na dobru igru Portugalki. Gošće su mogle i do ubjedljivijeg trijumfa ali se istakla Jovana Bajčetić koja je u nekoliko navrata fenomenalnim intervencijama spriječila sigurne pogotke.

Već u sedmom minutu susreta gošće su uspjele da pronađu put do mreže našeg gola – Klaudija Neto je odlično uposlila Fernandeš koja je ostala sama sa golmanom i rutinskim udarcem iskoristila priliku. Portugalke su imale priliku da dupliraju prednost u 20. minutu ali je Bajčetić odličnom intervencijom zaustavila jak i precizan udarac Neto sa 25. metara.

Sedam minuta kasnije izabranice Franciska Neta duplirale su prednost a ponovo su u glavnoj ulozi bile Neto i Fernandeš – nakon slobodnog udarca sa 20. metara koji je izvela Neto lopta je pogodila prečku i odbila se do Fernandeš koja je proslijedila u mrežu.

U četvrtom minutu nastavka Neto je upisala treću asistenciju a Fernandeš rutinskom realizacijom kompletirala het-trik.

Naredni meč naše najbolje fudbalerke odigraće protiv selekcije Republike Irske za četiri dana na Talgat stadionu u Dablinu.


Crna Gora – Portugal 3:0

Petrovac, Stadion pod Malim brdom.

Sudija: Ivana Martinčić (Hrvatska).

Strijelci
1:0 – Fernandeš 7′, 2:0 – Fernandeš 27′, 3:0 – Fernandeš 54′

Žuti kartoni
Mrkić, Rondović, Bojat – Crna Gora
D. Silva – Portugal
Crna Gora: Jovana Bajčetić, Željka Radanović, Miljana Rondović, Tatjana Đurković, Milica Vulić, Tamara Bojat (Jelena Vešović), Armisa Kuč, Darija Đukić, Maja Šaranović (Helena Božić), Jovana Mrkić, Aeksandra Popović (Jovana Zlatičanin). Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

Portugal: Patrisija Moraiš, Monika Mendeš, Rakel Infante, Matilde Fidalgo, Suzane Pires (Fatima Pinto), Klaudia Neto, Edite Fernandeš, Ana Borges, Tatiana Pinto (Karolina Mendeš), Dolores Silva, Diana Silva (Solanž Karvaljaš). Selektor: Francisko Neto. 

FSCG.ME