Poraz naše selekcije

0
FOTO: FSCG - ILUSTRACIJA

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore minimalno je poražena u drugom prijateljskom duelu sa Maltom.

Nakon trijumfa naše selekcije prošlog četvrtka, Malta je sinoć slavila sa 1:0, zahvaljujući pogotku Džejd Flask u 31. minutu meča.

– I pored poraza, moramo biti zadovoljni prikazanim danas. Bili smo bolji rival, pogotovo u drugom poluvremenu, kada smo promašili nekoliko čistih šansi, ali njihov golman je sve to odbranila i time zaslužila epitet igračice utakmice. Mečevi sa Maltom su dobre provjere za nas, vidjeli smo sve što nas je interesovalo i sada mirno čekamo start kvalifikacija u septembru. Uvjereni smo da ćemo u predstoječem ciklusu upisati prve bodove, što bi za nas bio veliki uspjeh i podstrijek za dalje napredovanje, kazao je selektor Mirko Marić.

Najbolju šansu za Crnu Goru u prvom poluvremenu propustila je Slađana Bulatović, čiji šut iz blizine je u posljednjem trenutku sa gol linije otklonila Stefani Faruđa.

U nastavku se dva puta u odličnoj šansi našla Nađa Stanović, ali je čuvarka mreže domaćih bila na visina zadatka. Četiri minuta prije kraja regularnog toka utakmice, Armisa Kuč je šutirala iz dobre pozicije, međutim, i u toj situaciji odlično je reagovala Patriša Ebejer.  

MALTA – CRNA GORA 1:0

Stadion Sentenari, Takali.

Sudija: Deril Agijus (Malta)

Strijelac
1:0 – Flask 31′

Malta: Patriša Ebejer, Stefanija Faruđa, Šarlin Zamit (od 84. Gabrijela Zahra), Nikol Šiberas, Džejd Flask, Ema Lipman, Rejčel Kušieri, Dorijan Teuma (od 73. Veronik Mifsud), Šona Zamit, Marija Faruđa (od 73. Kejli Četkuti), Ema Ksereb (od 56. Rodijen Zerafa, od 84. Simon Butjigjeg).
Selektor: Met Gat.

Crna Gora: Anastasija Krstović, Milica Radunović, Aleskandra Popović, Maja Šaranović, Slađana Bulatović, Nađa Stanović, Jelena Karličić, Armisa Kuč, Helena Božić, Darija Đukić, Radosava Kočanović (od 54. Anđela Tošković).
Selektor: Mirko Marić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here