„Posljednji je čas za reakciju svih aktera uključenih u fudbalska zbivanja kod nas“

1

Saopštenje za javnost NVU Fudbalska Crna Gora.

Saopštenje prenosimo u cjelini:

Sa velikim zadovoljstvom želimo javnost upoznati da je NVU Fudbalska Crna Gora počela sa aktivnostima putem kojih ćemo okupiti veliki broj svih dobronamjernih ljudi iz svijeta fudbala i sporta uopšte. 

Tako smo juče kod naših sportskih prijatelja u Bijelom Polju imali okupljanje i sadržajan razgovor na aktuelne teme fudbalskih zbivanja i ukupne situacije u fudbalu u Crnoj Gori. 

Zaista je bilo lijepo vidjeti ih i razmijeniti mišljenja sa bivšim asovima sa sjevera, koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji crnogorskog fudbala, poput Dragoljuba  Nedovića, Dragoslava Rudića, Fikreta Kurgaša, Mensuda Čekica i ostalih.

Trenutno stanje i kvalitet fudbala, organizacija rada klubova, uslovi, rad sa mladima i još puno tema samo su načete u razgovoru koji je završen jedinstvenim zaključkom, promjene na svim nivoima i u svim strukturama, počev od FSCG,  su neophodne i poslednji je čas za reakciju svih aktera uključenih u fudbalska zbivanja kod nas.  

Na kraju, upućen je jos jedan apel u nizu ka nadležnim institucijama odgovornim za rad sportskih organizacija. 

Dajemo podršku i imamo puno povjerenje u rad i stručnost nadležnih u Ministarstvu sporta i mladih, da će u skorom periodu razriješiti situaciju oko legitimiteta i rada „aktuelnog“ rukovodstva FSCG, kao i kontinuiteta rukovodjenja tako značajnom sportskom institucijom.  

U prilog tome, najsvježiji primjer je i odluka dotičnog rukovodstva FSCG kojim se smanjuje broj obaveznih mladih igrača u ekipama 1.CFL, a povećava broj angažovanih igrača sa stranim pasošem, donesena samo dvadesetak dana prije početka narednog prvenstva. Toliko o nečuvenom momentu donesene odluke, temi unapredjenja rada sa mladim igračima i kategorijama, a nadasve povjerenja u nove mlade generacije igrača koje dolaze i trenera koji sa njima rade. Zakljucite sami. 

1 Komentar

  1. Bez privatzacije fudbala nema fudbala…A privatizacije nema bez jake I stabile ekonomije nema privatizacije
    .Mozda je rese je u stranim invedticijama kao I u drugim oblastima kao u turizamu, hotelijerstvu, telekomunikacijama.Fudbal je globalni fenomen u koji sve vise ulaze uspesne kompanije…Na Balkanu to je bez malo na nivou sportskih sekcija pod pokroviteljstvom lokalnih partitokratskih birokratija, cast izuzecima.Zato se Delaval da se gase klubovi sa dugom tradicijom , ili odlaze u najnizi rang takmicenja..

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here