Posrnuli velikan se vraća iz mrtvih!

0

Palermo, najstariji sicilijanski klub i na jugu Italije generalno. Šta više, sedmi je najstariji fudbalski klub u Italiji.

Bez obzira na što po broju trofeja ne spada u društvo italijanskih velikana, Palermo je bez ikakve dileme jedan od simbola italijanskog Kalća.

Posljednje tri godine, međutim, Palermo ne pamti po dobrom. Zbog finansijskih nepravilnosti i još nekih propusta, Palermo je po završetku prošle sezone Serije B izbačen iz profesionalnog fudbala i raspušten.

Ipak, ubrzo se Palermo „vratio iz mrtvih“, ne kao Unione Sportiva Citta di Palermo, već kao Società Sportiva Dilettantistica Palermo, i priključio se Seriji D.

Sada stižu sjajne vijesti za SSD Palermo. Tokom obraćanja italijanskog Nacionalnog vijeća saopšteno je da se sezona Serije D, suspendovana zbog pandemije koronavirusa, neće nastaviti.

Organizacija amaterskih italijanskih liga, odlučila je okončati sezonu i priznati stanje na tabeli kao konačno.

Sada se samo čeka da odluku potvrdi Nacionalno vijeće, što bi trebala biti čista formalnost, i Palermo će se vratiti u profesionalni fudbal – izboriće plasman u Seriju C.

Palermo je u trenutku prekida sezone zbog pandemije bio na vrhu Grupe 1 Serije D, sa sedam bodova prednosti u odnosu prvog pratioca.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here