Postoje trenuci u životu kada čovek mora da preuzme inicijativu

0

Defanzivac Crvene zvezde, Miloš Degenek, nalazi se u situaciji u kojoj je bio i prije godinu dana.

Prošlog januara Degenek je prešao u saudijski Al Hilal, a i ovog se pominje kao igrač koji bi potencijalno mogao da napusti crveno-bele do kraja prelaznog roka.

Pominje se odlazak u Kinu, ali sam Degenek tvrdi da još uvek nije dobio nikakvu zvaničnu ponudu.

– Imam ugovor sa Zvezdom na još tri i po godine. Ja stvarno ne znam za to interesovanje iz Kine. Ne čitam novine, ne čitam portale. Samo želim da igram fudbal i budem srećan. A ovde sam jako srećan. Kada stigne zvanična ponuda, a ponavljam kada stigne, onda obično klub i igrač sednu i razmisle šta im valja činiti. Postoje neki trenuci u životu kada čovek mora da preuzme inicijativu i uradi dobre stvari. Ne samo za sebe, nego i za porodicu. Ja sam ovde u Crvenoj zvezdi, igrao sam dva puta Ligu šampiona. I nekako se svaki dan budim srećan. Nije sve u parama, izjavio je Degenek za Mozzartsport.

Reprezentativac Australije je dodao da ljudi nisu svesni koliko je fudbal u Aziji dobar.

– Obično se kaže tako da za Kinu ima vremena posle 30. godine. Vi niste svesni koliko je dobar fudbal u Aziji, koliko je to sve moćno. Znam da mislite da je zezanje. Ne možeš da biraš i kažeš kako ćeš da ideš sa 30 godina u Kinu. Možda u tim godinama potpišete za Lacio ili Romu. To se nikada ne zna. Bio sam u ovakvoj situaciji i prošle godine. I tada se pričalo o Saudijskoj Arabiji. Jeste to interesantno za igrača, ali… Sve u svoje vreme.

Degenek nije mogao da napravi paralelu između ovih piprema i onih koje je sprovodio Vladan Milojević.

– Nisam bio sa Milojevićem na pripremama. Uvek sam dolazio kada je sezona već počinjala. Nismo imali vremena da se bavimo raznim stvarima na treningu. On je čovek koji je doneo Zvezdi Ligu šampiona i Ligu Evrope. Sa Dekijem se vidi italijanski stil, želi da defanziva bude upakovana, zaključio je fudbaler Zvezde.