Potpredsjednik Lestera: Mahrez ostaje!

0
Potpredsjednik Lestera Aijavat Srivadhanaprabha izjavio je da alžirski reprezentativac Rijad Mahrez i sljedeću sezonu želi ostati u redovima novog prvaka Engleske.

Lester se već sprema krajem mjeseca ponuditi novi ugovor alžirskom internacionalcu, koji je proglašen i igračem godine u engleskom Premijeršipu. Očekuje se da bi njegova sedmična plata trebala biti udvostručena, odnosno oko 75 hiljada funti (95 hiljada eura).

Mahrez je inače, imao ključnu ulogu u nevjerovatnom uspjehu Lestera ove sezone. Srivaddhanaprabha izjavio je kako je već dobio uvjerenje od strane alžirskog reprezentativca.

Želim da fudbaleri uživaju u ovom momentu, a ne da razmišljaju o ugovorima. Svi igrači su veoma dobri momci. Razgovarao sam sa Mahrezom i pitao sam ga da li razmišlja o odlasku. Njegov odgovor je bio: Želim ostati!“, kazao je potpredsjednik kluba.

Trener Ranijeri je takođe ubijeđen da će “lisice” zadržati Mahreza.

Mahrez ostaje u Lesteru 99 odsto. Zaista sam siguran u to. A, to sam preporučio i svim drugim igračima, da ostanu još jednu godinu. Jer ako odu u druge klubove, možda neće biti na terenu“, rekao je Ranijeri.

CDM