Poznat nagradni fond za EURO 2024!

0

Nadolazeće Evropsko fudbalsko prvenstvo u Njemačkoj, zakazano od 14. juna do 14. jula, donosi ne samo sportsko uzbuđenje već i bogate novčane nagrade za učesnike. Prema najnovijim informacijama, UEFA je objavila da će nagradni fond ostati nepromijenjen u odnosu na prethodno takmičenje, s ukupnom sumom od 331 milion eura.

Svaka reprezentacija će automatski zaraditi 9.25 miliona eura samo svojim plasmanom na Euro, što je izvanredan podsticaj za sve učesnike.

Dodatno, nagrade će biti dodijeljene i za rezultate ostvarene tokom takmičenja. Pobjeda u grupnoj fazi donosi dodatni milion eura, dok će za remi biti dodijeljeno pola miliona eura. Ulazak u osminu finala, četvrtfinale i polufinale nagrađuje se sa 1.5 miliona, 2.5 miliona i 4 miliona eura, redom.

Finalisti će dobiti pet miliona eura, dok će konačni pobjednik odnijeti glavnu nagradu od osam miliona eura. Ovaj značajan nagradni fond predstavlja ne samo priznanje za izvanredne sportske rezultate, već i važan doprinos finansijskoj stabilnosti nacionalnih saveza i njihovih programa razvoja fudbala.

Takođe, vrijedi napomenuti da je ovaj nagradni fond rezultat stalnog rasta i razvoja evropskog fudbala. Od 1996. godine, kada je fond iznosio 57.05 miliona eura, do danas, kada je dostigao impresivnih 331 milion eura, nagrade za učesnike kontinuirano rastu, što dodatno potvrđuje veličinu i važnost Europskog prvenstva.

Očekuje se da će Euro 2024. u Njemačkoj privući pažnju miliona navijača širom svijeta, dok će učesnici imati dodatni motiv da pokažu svoj najbolji fudbal, ne samo radi sportskog uspjeha, već i zbog atraktivnih novčanih nagrada koje su na raspolaganju.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here