Poznat novi šampion Crne Gore?

0

Korona virus je paralisala fudbal, ne samo u našoj zemlji već u cijelom svijetu.

Obzirom da se nastavak sezone u Crnoj Gori ne nazire, posebno, zbog novonastale situacije sa zaraznim virusom, UEFA navodno razmatra nekoliko opcija.

Ono što je jasno jeste da se nacionalni šampionati sigurno neće poništiti, već čelni ljudi UEFA-e rade sve da se šampionati okončaju regularno. U slučaju da zloglasni virus počne da jenjava, nacionalna prvenstva bi trebala da startuju početkom maja. Utakmice bi se igrale pred praznim tribinama…

Međutim, ukoliko situacija sa korona virusom eskalira, postoji rezervni plan. Naime, u tom slučaju bi se aktuelni lideri šampionata proglasili za šampione.

Šampion Crne Gore bila bi ekipa Budućnosti (kvalifikacije za LŠ), Sutjeska, Iskra i Rudar bi bi išli u kvalifikacije za LE, dok bi iz lige ispao Grbalj.

Baraž za ostanak u 1.CFL igrali bi Kom i Petrovac.

Međutim, iako se prvenstva okončaju na ovaj način, pitanje je da li će fudbala ove godine uopšte i biti!

Nekadašnja zvijezda italijanskog fudbala Fabio Kanavaro je kazao da će trebati puno vremena da se epidemija ovog virusa okonča, te da je teško očekivati nastavak fudbala prije kraja sezone…

Mislim da će trebati mnogo vremena da se epidemija završi u Italiji i Španiji. Biće veoma teško da se tamo, i u ostalim zemljama Evrope, nastavi fudbal prije kraja sezone.„, rekao je Kanavaro za španske medije.

 

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here