Poznat novi selektor U-21 reprezentacije Crne Gore!

0

Danas je u Podgorici održana peta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021. godina.

Izvršni odbor FSCG zahvalio se Mojašu Radonjiću i Obrenu Sariću na dugogodišnjoj saradnji i doprinosu koji su ostavili u radu sa reprezentativnim selekcijama koje su tokom posljednjih godina predvodili. Odlukom Izvršnog odbora na mjesto selektora U-21 reprezentacije imenovan je Miodrag Vukotić, dok je mjesto selektora kadetske reprezentacije povjereno Slobodanu Draškoviću. Saradnja sa selektorima omladinske, pionirske, ženskih i futsal selekcija – Miloradom Pekovićem, Goranom Perišićem, Mirkom Marićem i Svetom Ljesarom – produžena je i za naredni period.

Izvršni odbor usvojio je izvještaje komisija FSCG o jesenjoj polusezoni uz ocjenu da je suđenje u prvom dijelu prvenstva bilo ispod očekivanog nivoa. Izvršni odbor je naložio Sudijskoj komisiji analizu situacije i učinika iz prvog dijela sezone kao i kreiranje preporuka za poboljšanje suđenja u budućnosti.

Na današnjoj sjednici usvojen je predlog kalendara takmičenja za proljećni dio sezone u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi Crne Gore. Prema usvojenom kalendaru, prvoligaši nastavljaju takmičenje u utorak, 19. februara, dok će drugoligaši prve mečeve u narednoj godini odigrati u nedjelju, 3. marta. Prvenstvo u obje lige završava se 25. maja, dok je finalna utakmica Kupa Crne Gore zakazana za 30. maj.

Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su usvojili i predlog o povećanju broja igrača mlađih od 21. godine na utakmicama Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore. Od početka sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koji su na dan odigravanja utakmice mlađi od 21. godine. Ovom odlukom Izvršni odbor želi da skrene pažnju klubovima na rad sa mlađim kategorijama.

U cilju daljeg poboljšanja rada sa mlađim kategorijama, koji je ocijenjen kao glavni problem crnogorskog fudbala, usvojen je i predlog za izradu nacionalne strategije za rad sa mlađim kategorijama u crnogorskim klubovima. Izradu strategije vodiće Centar za edukaciju trenera i Udruženje fudbalskih trenera Crne Gore, uz konsultacije sa svim relevantnim subjektima u radu sa mlađim kategorijama u crnogorskim klubovima.

Članovi Izvršnog odbora su informisani da će uskoro početi ugradnja ulaznih kapija sa elektronskim očitavanjem ulaznica na Gradskom stadionu u Podgorici, a u partnerskom projektu sa FK „Budućnost“, savez će učestvovati u rekonstrukciji svečanog salona čime će se značajno poboljšati uslovi u ovom dijelu našeg najvećeg stadiona.

Izvršni odbor prihvatio je izvještaje Centra za edukaciju trenera i usvojio Predlog Pravilnika za licenciranje klubova u UEFA klupskim takmičenjima.