Predivan gest navijača Đenove!

Nedavno je Italiju zadesila prava tragedija kada se srušio deo autoputa u Đenovi i tom prilikom je 43 osoba izgubilo život.

Zbog tog događaja su u prvom kolu Serije A odloženi mečevi dva tima iz Đenove koja se takmiče u Seriji A – Sampdorije i Đenove.

Proteklog vikenda su “grifoni” slavili sa 2:1 protiv Empolija a gest navijača ovog kluba je oduševio cijelu planetu!

Naime, navijači Đenove pratili su prva 43 minuta utakmice sa Empolijem u tišini i tako odali počast žrtvama nesreće koja se desila prije dvije nedjelje, kada se srušio most u Đenovi.

Bila je to prva utakmica Đenove od nesreće u kojoj su 43 izgubile živote. Navijači su zato tražili „zaglušujuću tišinu u trajanju od 43 minuta, po jedan za svako dijete, radnika, studenta, oca i majku koji više nisu sa nama“.

Tokom ta 43 minuta povremeno su mogli da se čuju pokliči kada je domaći tim napadao, ali čak i kada su u prvih 20 minuta viđena dva pogotka nije viđena proslava. U 43. minutu uslijedio je aplauz dok su imena žrtava bila ispisivana na video bimu, a navijači su zatim do kraja utakmice navijali za svoj klub.

Transparenti na kojima navijači iskazuju solidarnost sa onim što se desilo u Đenovi mogli su da se vide širom Italije, uključujući i u Udinama, gdje je Sampdorija poražena od Udinezea 1:0.

Advertisements