Predsjednik FK Bokelj: Nadamo se ulasku u 1.CFL i početku rekonstrukcije stadiona

0

Fudbalski klub Bokelj 2022. obilježiće 100 godina postojanja. 

Predsjednik uprave dr Davor Kumburović kaže da je pandemija Covid – 19 usporila realizaciju planova koji se prije svega odnose na razvoj kluba i infrastrukture. 

Nada se ulasku Bokelja u prvu ligu, najavljuje rekonstrukciju glavnog stadiona i pomoćnih objekata i razvoj sportskog turizma. 

Ako se ostvare ideje mlade i entuzijastične uprave Kotor bi, po riječima dr Kumboruvića, mogao da bude grad razvijenog sportskog biznisa, odnosno „crnogorska Antalija“. Kao što je poznato, riječ je o jednoj od najpopularnijih svjetskih  turističkih destinacija koja, pored glavne sezone, nudi i izvanredne uslove za pripreme brojnih sportskih klubova, prije svega fudbalskih. 

„Mi smo FK Bokelj preuzeli unazad dvije i po godine i od samog starta je mnogo toga urađeno. Međutim, ova pošast od Covida – 19 odložila je sve planove. Mi smo jedna grupa mladih ljudi sa podjednakim entuzijazmom, kao i u svojim primarnim poslovima. Imamo mnogo ideja, prije svega za razvoj kluba i inafrastrukture. To je dobrobit za cijeli grad, prije svega za omladinu, da se vrati na zelene terene, zdravom životu, više bavi sportom. Da sport, kao nekada, bude samo sport i ništa više“, rekao je Kumburović za Radio Kotor. 

Brojni su planovi za sljedeću godinu kada FK Bokelj proslavlja vijek od osnivanja. 

„Prije svega se nadam da ćemo da uđemu u prvu ligu, da će početi planirana rekosntrukcija glavnog terena Bokelja , možda i izgradnje nekih drugih, pomoćnih, objekata, da i sa te strane pomognemo gradu, pospješimo i taj oblik turizma“, kaže  Kumburović, konstatujući da bi Kotor sa svojom pozicijom, klimom, prirodnim resursima, mogao biti „crnogorska Antalija“. 

To treba, ističe, samo iskoristiti. 

„Nadam se da hoćemo. Neki pregovori su u toku i ovom prilikom ne bih detaljnije dok se ne finalizuju. Ako se ostvare one ideje koje imamo, mislim da ćemo i taj aspekt, iako se mnogima prije tri godine činio nemoguć, mislim da će vrlo brzo zaživjeti i da će ovaj grad dobiti i još jednu sferu kojom ćemo moći da pariramo okolnim državama i unapređujemo život u pvpom gradu“, kazao je Kumburović.  

On je kazao i da je sve veće interesovanje djece za bavljenje fudbalom. 

To je bio i razlog za postavljanje reflektora na pomoćnom terenu prije nešto više od godinu, pa sve uzrasne kategorije imaju dovoljno vremena za treninge.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here