Predsjednik La Lige o terminu nastavka fudbalskih prvenstava u Evropi

0

Dani bez fudbala sporo prolaze, ali nas svakog dana sačeka poneka vijest o planovima za nastavak i završetak aktuelne sezone.

Tako je prvi čovjek španske La Lige Havijer Tebas, obznanio da se očekuje da šampionati na Starom kontinentu budu okončani do kraja juna mjeseca.

Gotovo sva fudbalska prvenstva u Evropi su prekinuta zbog epidemije koronavirusa, a UEFA je za narednu godinu odložila i Evropsko prvenstvo. Čini se da je ta odluka usko vezana sa željom da se aktuelne sezone u klupskom fudbalu završe, kad god to bude moguće.

Havijer Tebas je u razgovoru za špansku „Marku“ saopštio da su čelni ljudi najjačih evropskih liga već obavili razgovore i da su se složili u većini stvari.

– Plan je da se sve najjače evropske lige nastave do sredine maja, ali će to dosta zavisiti od situacije sa pandemijom. Moguće je da će lige krenuti i ranije, ako pandemija bude zasutavljena, ali još nema tačnog datuma, rekao je Tebas.

On je istakao da je moguće da se neke utakmice odigraju bez publike, zavisno od trenutne situacije, a tu odluku donijeće zdravstvene ustanove. Priprema se kalendar za više od 30 liga, ali je još prerano izvoditi bilo kakve zaključke, sada je najvažnije obuzdati pošast koja je zavladala svijetom.