Predsjednik Opštine Rožaje se izvinio upravi i igračima Nikšića

0

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović izvinio se upravi i igračima FK Nikšić i cjelokupnoj sportskoj javnosti zbog skandaloznog ponašanja grupe navijača Fudbalskog kluba Ibar tokom meča baraža za dopunu Druge lige.

Bruka u Rožajama: Navijači Ibra napali igrače OFK Nikšić

Susret je prekinut nakon što su pristalice Rožajaca najprije bakljama zasule teren, a potom fizički napale goste iz Nikšića.

“Nemile scene koje smo večeras vidjeli na stadionu Bandžovo Brdo nijesu odraz sportskog duha po kojem je Rožaje prepoznato. Rožaje baštini vrijednosti koje ne podržavaju bilo kakav vid nepoštovanja, uvreda i nasilja. Navijači Ibra poznati su kao simpatizeri fudbala, poštovaoci fer pleja, a nadasve po humanitarnim aktivnostima koje u kontinuitetu realizuju u lokalnoj zajednici. Građani Rožaja duboko žale zbog večerašnjeg ponašanja grupe ljudi koji su, izazivajući incident na stadionu, stavili mrlju na rožajski fudbal”, istakao je Husović i dodao:

“U svoje i u ime svih građana, izvinjavam se upravi i igračima FK „Nikšić“ i cjelokupnoj sportskoj javnosti. Iz lokalne samouprave će uslijediti inicijativa prema nadležnim organima da ubuduće sprovode preventivne i blagovremene radnje u cilju zaustavljanja ovakvih događaja u toku sportskih susreta. To su, siguran sam, očekivanja i svih Rožajaca i Rožajki”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here