Predsjednik prvoligaškog kluba donirao 100.000 eura!

0
Dokazani humanisti, biznismeni porijeklom iz Crne Gore koji žive u Švedskoj i Njemačkoj, Veselin Mijač i Hajriz Hačko Brčvak, donirali su po 100.000 eura za borbu protiv korona virusa u Crnoj Gori. Oni su donaciju uplatili Nacionalnom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti.
Ovim humanim gestom Mijač i Brčvak pokazali su svoju solidarnost sa maticom i još jednom potvrdili da Crna Gora i danas, kao i mnogo puta u svojoj istoriji, može da računa na pomoć svoje dijaspore koja je uvijek spremna da joj u teškim situacijama pritekne u pomoć. Veselin Mijač i Hajriz Hačko Brčvak decenijama žive u inostranstvu gdje vode uspješne biznise, a organizovali su i učestvovali u bezbroj humanitarnih i društveno – odgovornih akcija i aktivnosti, kako u Crnoj Gori tako i u inostranstvu. U želji da urade i više za Crnu Goru, Mijač i Brčvak su u decembru prošle godine osnovali Humanitarnu fondaciju „Dijaspora Crnoj Gori“, sa ciljem prikupljanja donacija iz dijaspore i njihovog  transparentnog usmjeravanja ka ljudima u Crnoj Gori kojima je pomoć najpotrebnija.
Predsjednik UO FK Budućnost Veselin Mijač dobitnik je državne nagrade za unapređenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom koju dodojeljuje Uprava za dijasporu, a obojica dobrotvora su dobitnici nagrade za filantropiju Iskra za 2019.godinu.
Crna Gora je izuzetno zahvalna svima onima koji su, shodno mogućnostima, u proteklih nekoliko dana opredijeli sredstva za suzbijanje korona virusa u Crnoj Gori. 
Ipak humani gest Mijača i Brčvaka mnogo je i više od toga jer simbolizuje jedinstvo matice i dijaspore i pokazuje kako se voli svoj narod i svoja država i kada si i hiljadama kilometara daleko.”

 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here