Predsjednik španskog prvenstva otkrio zbog čega je Ronaldo prešao u Juventus!

0

Kristijano Ronaldo potpisao je prije nekoliko dana za Juventus za 112 miliona evra ali o ovom transferu ne prestaje da se priča i piše.

Čitav svijet je bio pomalo iznenađen njegovom odlukom, ne toliko što je izabrao “staru damu” koja ima ozbiljne namjere kada je u pitanju osvajanje Lige šampiona, već zato što je napustio klub u kom je imao sve.

Navijačima je kazao da mu je potreban novi izazov u karijeri, ali neki smatraju da je on u Italiju otišao jer su tamo porezi mnogo pogodniji za fudbalere.

“Više će novca zaraditi tamo. Njemu mnogo više odgovara da bude u Italiji što se tiče novca. Među svim velikim ligama španska ima najgoru situaciju što se tiče poreza. Nije da je u drugim zemljama mnogo niži porez, ali kada zarađujete toliki novac kao on onda te male razlike u procentima se prevode u velike razlike u novcu za igrače”, kazao je predsjednik La Lige Havijer Tebas.

Najbolji fudbaler svijeta je svojevremeno imao problema sa optužbama za utaju poreza. Poslije finala Lige šampiona Portugalac je bio nezadovoljan ponudom Reala od koga je očekivao daleko više novca u novom ugovoru.