Predsjednik UEFA pohvalio crnogorsku policiji

0

Predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin, na dan kada je obilježeno sedam godina od njegovog stupanja na čelo evropskog fudbala, iznio je komentare o kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje je obilježila tragična smrt navijača AEK-a u sukobu sa pristalicama zagrebačkog Dinama.

U konkretnom slučaju ovog tragičnog događaja, Dinamo kao klub nije ni bio svestan da je ova grupa navijača putovala u Atinu. To su kriminalci koji su se organizovali, otputovali u Atinu dva dana pre utakmice i izvršili ovo strašno delo“, izjavio je Čeferin za Sport klub Slovenija.

Zatražena je diskvalifikacija Dinama.

Tako je odlučila naša Komisija za bezbednost takmičenja, i ja se slažem sa tom odlukom. Dinamo Zagreb kao klub nije bio umiješan u ovaj incident. Da li bi bilo pravično kažnjavati klub i 99,9% nevinih navijača zbog postupaka nekoliko nasilnika koji sada služe zatvorske kazne? Kako je klub mogao znati da su pojedini huligani i kriminalci u rano jutro sjeli u iznajmljeni kombi i krenuli ka Grčkoj?“, rekao je prvi čovjek UEFA.

Predsjednik UEFA je pohvalio reakciju policije, uključujući i crnogorsku…

Nakon događaja u Grčkoj, hrvatska policija je djelovala izuzetno profesionalno, kao i crnogorska i albanska. Kontinuirano su pratili situaciju i pružali informacije svojim grčkim kolegama. Nažalost, često se čini da se mora desiti nešto tragično kako bismo svi zajedno postali svjesni. Ali ključno je da država pruža podršku u sprovođenju mera. Ako države ne pomognu, naša jedina opcija je kažnjavanje reprezentacija“, dodao je.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here