PREGOVORI U TOKU: Mauro Ikardi pronašao novi klub?

0

Argentinski fudbaler Mauro Ikardi nalazi se na izlaznim vratima Intera. Doskorašnji kapiten ‘Nerazura’ otpisan je od strane trenera Antonija Kontea i izvršnog direktora Bepea Marote.

Ikardi želi transfer u redove Juventusa, ali za sada nema pravog zanimanja od strane ‘Stare dame’ i sve je izglednije da će morati da prihvati opciju prelaska u neki drugi klub.

Još jedan velikan Serije A pokazuje veliki interes za dovođenje Ikardija, a riječ je o Romi!

Rimljani traže novu ‘devetku’, s obzirom na to da je Edin Džeko izrazio želju za odlaskom iz kluba. Nije tajna da su ‘Giallorossi’ na tržištu već stupili u pregovore s Gonzalom Iguainom.

Međutim, nakon što je Mojze Ken napustio klub iz Torina zbog Evertona, što znači da će ‘Pipita’ najvjerovatnije ostati u Juventusu, u Romi su odlučili da krenu po Ikardija.

Prema najnovijim informacijama, klub s Olimpika pripremio je 40 miliona eura za Ikardija plus Edina Džeka. Hijerarhija rimskog kluba sigurna je kako će dogovor biti postignut budući da je milanski klub već pokazao veliko zanimanje za BiH napadača.

Ikardi je odbio da demantuje nagađanja da prelazi na Olimpiko u razgovoru s obožavateljima na društvenim mrežama gdje je napisao: „Ja u Romi? Ko zna…“.

Advertisements