Preminuo čovjek za kojeg je Maradona rekao da je najbolji

0

Legendarni argentinski fudbaler, Tomas „El Trinche“ Karlović, nije izdržao posljedice napada koji se dogodio u srijedu.

Nakon dva dana u komi i hitnog operativnog zahvata koji je obavljen u petak, čovjek kome se divio i sam Dijego Armando Maradona, preminuo je u 74. godini. Podsjećamo, Karlović je dobio jak udarac u glavu kada mu je nepoznati napadač ukrao bicikl, a s obzirom da je došlo do naglog povećanja pritiska u lobanji ljekari su se odlučili za hitnu operaciju.

El Trinche nije izdržao i preselio se u legendu, a iza njega su ostale fudbalske majstorije i pohvale onih koji su ga gledali na terenu.

Hoze Pekerman je svojevremeno izjavio da je Karlović najbolji vezista kojeg je ikada gledao, Sezar Luis Menoti opisao ga je kao impresivnog, a najveća pohvala stigla je od Maradone.

Kada je dolazio u Njuels Old Bojs 1993. godine, na opasku novinara da je najbolji fudbaler svih vremena, Maradona je odgovorio da je najbolji već igrao u Rosariju i da se zove Tomas Karlović.

Igrao je za Rosario u dva navrata, baš kao i za Sentral Kordobu gdje je i završio karijeru 1986. godine. Nosio je i dres Flandrije, Independijentea Rivadavije i Kolona.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here