Preminuo nekadašnji fudbaler Sutjeske

0

U Dubrovniku je preminuo profesor i fudbalski trener Ratko Jovović, rođeni Nikšićanin i nekadašnji igrač FK „Sutjeska“.

Kao prosvjetni radnik učestovao je u odrastanju brojnih dubrovačkih generacija i to ne samo kao profesor hemije i biologije, nego i kao fudbaler FK „Dubrovnik“, a kasnije i kao sportski trener.

Sportsku karijeru počeo je u nikšićkoj Sutjesci, ali je klub napustio kada je zbog školovanja otišao u Dubrovnik. U jednom intervjuu ispričao je da se sportom bavio iz ljubavi, a ne zbog para. Odbijao je ponude za rad  u inostranstvu, jer je zavolio Dubrovnik i u gradu pod Srđom ostao do kraja života. 

Bio je predstavnik  crnogorske manjine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i jedan od inicijatora pregovora  s crnogorskom Vladom o liberalizaciji graničnog prijelaza na Debelom brijegu. Aktivno je učestvovao u rješavanju pitanja koja se tiču hrvatsko-crnogorskih odnosa i radovao se unapređenju odnosa između dvije države.

U Dubrovniku je bio omiljen i cijenjen, pa je povodom njegove smrti u „Dubrovačkom dnevniku“ objavljen opširan tekst s naslovom: „Preminuo je gospar Ratko Jovović, profesor, trener i legenda Grada“.

Izvor: Dubrovački dnevnik 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here