PREOKRET: Ivan Rakitić stiže u Seriju A, ali ne u Inter!

0

Već nekoliko prelaznih rokova Ivan Rakitić se pominje kao potencijalno pojačanje Intera.

Naslovi poput- „Kolonija Balkanaca u Interu sve veća“, punila je italijansku štampu mjesecima unazad.

Međutim, kako prenosi „Gazeta delo sport“ hrvatski reprezentativac nije u planovima trenera Barse Valverdea, te je spreman i na smanjenje plate kako bi se preselio u Torino i potpisao za Juventus.

Ali, direktor „stare dame“ Fabio Paratići do kraja prelaznog roka mora da proda nekoga iz veznog reda kako bi se otvorio prostor za Rakitića. Da li će to biti Matuidi, Džan ili Kedira, ostaje nam da vidimo.

U svakom slučaju merkato u Italiji se završava u nedjelju, vremena je sve manje, i klubovi užurbano rade kako bi se što više pojačali u smiraj prelaznog roka.

Ivan Rakitić je karijeru počeo u Bazelu, odakle prelazi u Šalke 2007. godine za pet miliona eura. Četiri sezone kasnije potpisuje za Sevilju za samo 2,5 miliona evropskih novčanica. Ispostaviće se da je to bio odličan finansijski potez čelnika kluba iz Andaluzije jer su Hrvata nakon 3,5 godina prodali Barsi za 18 miliona evra.

Ovaj 31-godišnji vezni fudbaler je za klub sa „Nou Kampa“ do sada odigrao 269 utakmica, postigao je 34 gola i upisao 37 asistencija.