Prijović: Rumuni su slični Crnogorcima

0

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuje start u Ligi nacija i dueli sa Litvanijom u Viljnusu 7. septembra i Rumunijom na stadionu Partizana tri dana kasnije.

Aleksandar Prijović je razgovarao sa novinarima u SC Stara Pazova o predstojećim akcijama nacionalnog tima.

Napadač PAOK-a istakao je da je srećan zbog povratka reprezentativnim obavezama, da je ekipa spremna i da je cilj prvo mjesto u grupi.

– Definitivno sam srećan što sam došao da igram za moju reprezentaciju, moju naciju. Svi smo motivisani da ostvarimo dobar start, zabelježimo pobjede u obije utakmice i budemo prvi u grupi što nam je cilj. Očekujemo dobru igru i pozitivne rezultate. Mislim da će novi igrači brzo da se uklope. I ja sam se brzo uklopio, pomogli su mi saigrači maksimalno. Tako će biti i sada. Važno je da svi zajedno učinimo sve kako bi ostvarili dobre rezultate. Svako očekuje da će da igra, a svi smo tu da budemo u službi tima i reprezentacije. Važno je da budem spreman a ukoliko budem imao minutažu, na meni je da je iskoristim, rekao je Prijović, a prenio sajt FSS.

Prijović je naglasio da “orlovi” prvenstveno razmišljaju o meču sa Litvanijom, ali je dodao da se nada da će stadion u Humskoj u duelu sa Rumunijom biti solidno ispunjen.

– Prvo gledamo Litvaniju, ali nadam se da će biti dosta navijača koji će biti uz svoju reprezentaciju. Meč sa Crnom Gorom biće svakako derbi. Po kvalitetu Rumuni su slični Crnogorcima. Važno je da gledamo sebe i mi budemo spremni, jer nas očekuju teške utakmice. Imali smo fantastičnu podršku protiv Gruzije, zaista ambijent je bio fenomenalan. I sada želimo što punije tribine, a na nama je da budemo na visini zadatka.

Centarfor, koji rođen u Švajcarskoj, ostao je u PAOK-u i pored interesovanja mnogih evropskih klubova.

– Bilo je priče oko prelaska u Sporting ili Bordo ali klubovi se nisu dogovorili oko obeštećenja. Ostao sam u PAOK-u sa kojim želim da osvojim titulu, dodao je Aleksandar Prijović.