PROCURILO: Poznati razlozi zašto je Alegri morao da ode iz Juventusa!

0

Juventus i Masimilijano Alegri su odlučili: na kraju sezone, nakon 5 godina provedenih zajedno, put trenera i “bjankonera” se razdvaja.

Službena objava stigla je juče u obliku prilično šturog obavještenja, nakon dva dana intezivnih razgovora koje su vodile dvije strane; Alegri na jednoj, a klub (Nedved, Anjeli i Paratići) na drugoj strani.

Na kraju do sporazuma, koji su mnogi očekivali, nije došlo. Šta je pravi uzrok razlaska Alegrija i Juvea nije objavljeno.

Koji su motivi odlaska Alegrija iz redova šampiona Italije? Zbog čega će na klupi “stare dame” sljedeće sezone sjedjeti drugi trener, ako je Alegri prethodnih nedjelja u više navrata govorio da želi da ostane?

Sky Sport je objavio da postoje dva razloga njegovog odlaska.

Prvi i osnovni je to što je Alegri tražio povećanje plate i potpisivanje novog ugovora. Uprava kluba je bila voljna da ponudi novi ugovor Alegriju, ali nisu bili spremni na povećanje plate koje je on tražio.

Pored toga Alegri je želio veću autonomiju pri dovođenju igrača i da mu klub da poziciju sličnu onoj koju u Engleskoj imaju treneri/menadžeri.

Sky Sport dalje navodi da u posljednjih par mjeseci nije postojalo razumijevanje između Alegrija i Nedveda prije svih, kao i da je poljuljano povjerenje između njih dvojice.

Očigledno je došlo do momenta kad su dvije strane osjetile da više ne mogu nastaviti saradnju.

Očekuje se da u narednim danima Juventus izađe sa zvaničnim obavještenjem o tome zašto nije produžena saradnja sa ovim trofejnim stručnjakom.