Prosinečki nije odbacio mogućnost povratka u Zvezdu

0

Proslavljeni hrvatski fudbaler, sada selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki govorio je za portal ,,CZBG” o predstojećim mečevima Crvene zvezde u Ligi šampiona, a nije odbacio ni mogućnost povratka u redove crveno-bijelih.

Popularni ,,Žuti” zna koliko je bilo od izuzetne važnosti da Crvena zvezda ponovo zaigra u Ligi šampiona, ali isto tako je i realan po pitanju stanja snaga u grupi.

 – Zvezdi je bilo vrlo važno da uđe u ovo takmičenje. I Liverpul i Napoli i PSŽ ulažu toliko puno novca, jači su, jače su im lige i vrlo teško je da im Crvena zvezda može parirati, moramo biti realni. Ali sigurno je da nikome od njih neće biti ni malo lako na Marakani koja će sigurno biti puna i to je jedno grotlo đe je svima vrlo teško igrati. Ne možemo sada očekivati, koliko god to navijači žele, neki veliki pomak u ovom trenutku. Nerealno je to, trenutno, za bilo koji klub sa ovih prostora, kako god se on zvao. Vrlo teško je da se može napraviti nešto više od samog ulaska u ovo takmičenje. Tako da ovo je prvi korak i nadam se da će Crvena zvezda svake godine biti učesnik ovog takmičenja jer bi to onda i finansijski i u mnogim drugim aspektima bilo drugačije. Najbitinije je za imidž kluba, jer Zvezde dugo godina niđe nije bilo, i bitno je da dođe do finansijske stabilizacije, kako bi klub dalje mogao da funkcioniše – rekao je Prosinečki.

Prosinečki ističe da postoji mogućnost da bude teških poraza, ali da to ne treba da brine navijače crveno-bijelih koji moraju biti strpljivi.

 – Tu će možda da bude i nekih poraza koji Zvezdini navijači najmanje vole, ali jednostavo treba proći taj proces u Ligi šampiona. Neka budu strpljivi, kao što su pokazali da su uvijek uz klub i da navijaju onako kako su do sada navijali, kao i da ne bude nereda u ovim utakmicama koje dolaze jer dolaziće zaista veliki klubovi. Zvezda treba da pravi samo jedan napredak, a taj napredak se vidi u posljednje tri-četiri godine. U Ligi Evrope su odlično izgledali i nadamo se da ćemo pružiti dobro izdanje protiv ove tri ekipe koje dolaze – istakao je Prosničeki.

Selektor Bosne i Hercegovine nije odbacio mogućnost da se jednog dana vrati na ,,Marakanu” koja ga je i proslavila u igračkoj karijeri.

 – U životu neke stvari ne možeš unaprijed znati, tako da se stvari jednostavno dese. Sada trenutno samo razmišljam o Bosni i Hercegovini, samim tim što mislim da Bosna i Hercegovina stvarno ima dobru reprezentaciju i da bi mogli da napravimo neki rezultat, a to je da odemo na Evropsko prvenstvo. A budućnost? Šta ja znam… Prije nikada nisam mislio da ću da budem u Azerbejdžanu, pa sam tamo ostao tri godine, tako da kada se prihvatiš trenerskog posla onda se stvari dešavaju. Tako da to ne mogu nikada da znam. Imao sam super vrijeme u Crvenoj zvezdi, koja je bila moja odskočna daska četiri godine kao igrača, a poslije i kao trenera. Ja sam svoj prvi samostalni trenerski posao započeo u Zvezdi. Zvezda je moj klub i ona mi je pomogla u puno stvari, tako da jednostavno to je to – kazao je Prosinečki