PRVOLIGAŠ U PROBLEMIMA: Nemamo para da isplatimo igrače!

0

Najtrofejniji klub u Crnoj Gori, Rudar iz Pljevalja nalazi se u finansijskim problemima.

Za probleme ovog kluba niko neće da čuje, posebno privrednici iz Pljevalja, što je za predsjednika kluba Muhameda Gerinu neshvatljivo.

Dva kola prije kraja prvenstva, tim koji je ne tako davno bio strah i trepet za protivničke ekipe ima četiri boda manje od mjesta koje garantuje opstanak.

Baraž je izvjestan. Pokušavali smo da se izvučemo, igrači su dali sve od sebe, niko nas nije nadigrao tokom proljeća sem Sutjeska. Najvjerovatnije igramo baraž, protivnik će nam biti Kom ili Bokelj, ali nama je svejedno. Ako ne prođemo u baražu, onda ne zaslužujemo da budemo u eliti”, govori za Dnevne novine, predsjednik Rudara Muhamed Gerina.

Čovjek koji je skoro četiri decenije u klubu sanja opstanak u eliti. Razlog je prilično jasan “rudari” 2020. godine slave jubilarni 100. rođendan.

To nam je najveći motiv da ne ispadnemo u Drugu ligu. Sljedeće godine se slavi 100 godina igranja fudbala u Pljevljima, a učinićemo sve da izborimo opstanak u eliti”, jasan je Gerina.

Koliko para, toliko muzike vidjelo se to u aktuelnoj sezoni, koja još nije završena. Rezultat ispašta, jer Pljevljaci nemaju novca. Čak se u jednom trenutku postavljalo pitanje ‘da li će Rudar završiti sezonu.

Imamo novca da završimo sezonu što se tiče službenih lica, ali nemamo para da isplatimo igrače. To je veliki problem, jer dugujemo momcima dvije plate. A na tom planu nema pomaka. Čekamo da vidimo šta će da se desi sa gradonačelnikom. Razgovaraćemo sa njim kada se vrati sa godišnjeg odmora, jer je on jedini koji nas razumije u ovoj situaciji i očekujemo da će nam pomoći”.

A svi u najsjevernijem našem gradu su razočarani u pljevaljske privrednike, koje očigledno ne zanima što njihov klub grca. Ali ih zato interesuje da finansiraju razne manifestacije i druge sportske kolektive na tlu malene balkanske ljepotice.

Gorko smo razočarani na ljude iz pljevaljske privrede, posebno na Rudnik uglja. Nosimo njihovo ime, a neće da nam pomognu. Nama je to neshvatljivo i niko ne može to da nam objasni”, zaključio je Muhamed Gerina u intervjuu za Dnevne novine.