PRVOLIGAŠ U TEŠKOJ SITUACIJI: Moguće istupanje iz lige?!

0

FK Rudar je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji , koja može da priuzrokuje istupanje iz lige, ako se ne reaguje i brzo pomogne klubu, kazao je za “pvportal” predsjendik FK Rudar Muhamed Gerina.

Da je dogogorelo do nokata i da je Rudar na ivici ambisa, govori činjenica da je dan uoči utakmice sa Mornarom bilo upitno odigravanje utakmice. Prema provjerenim informacijama portala “pv portal” za Takmičarsku komisiju FSCG bio je spremno obavještenje da Rudar nema novca da plati zvanična lica.

Mi nemamo  novca da privedemo kraju  sezonu koja se završava  za mjesec dana, dugujemo igračima primanja, obaveze za stanarine i hranu. Posle izlaska dugogodišnjih sponzora koji su  skoro 12 godina  održavali  klub stabilnim. Nakon toga klub je jedino pomagala opstina Pljevlja sa gradonačelnikom Mirkom Đačićem, ali zbog poznatih problema lokalne samouprave sada je i ta pomoć prestala.

Jedan od najboljih fudbalskih radnika u Crnoj Gori je podsjetio da je Rudar je najtrofejniji fudbalski klub u zemlji i da naredne godina klub treba da proslavi jubilej za ponos, vijek postojanja.

-Uskoro na stadionu dobijamo od FSCG reflektore (vrijednost projekta 600.000 eura)  u sljedećoj godini  slavimo 100 godina kluba  i pored svega navedenog  ja  koji sam u Rudaru sa iskustvom od 42 godine  ne mogu da  shvatim nemaran odnos prema klubu  i izostanak razumjevanja  sa nekih adresa koji mogu  realno da pomognu, izostanak sponzora  i  nerazumijevanje  privrednih subjekata koji su na području našeg  grada  Rudnika Uglja, Elektroprivrede Crne Gore, i ostalih. Ponekad pomislim da neko namjerno radi da se Rudar ugasi kao jedini jaki fudbalski centar na sjeveru Crne Gore. Afirmativno je bilo i lijepo slusati kada se ime Rudara i Pljevalja  spominjalo u Austriji , Poljskoj , Azerbejdžanu i ostalim centrima fudbalske Evrope dje je Rudar igrao,  a sada je Rudar ostavljen na vjetrometini i  bespomoćan. Još jednom  apelujem na sve koji mogu i žele da pomognu   da bi prevazišli trenutne probleme, zaključio je Gerina za pvportal.me