Poslanik u Skupštini CG poručio: Oduzeti titulu FK Budućnost!

1
cg-fudbal.com

Poslanik Albanske liste Genci Nimanbegu smatra da bi trebalo oduzeti Kup titulu Fudbalskom klubu Budućnost zbog uvredljivog navijanja Varvara tokom sinoćnje utakmice sa FK Dečićem.

On je, ispred albanske zajednice, osudio sinoćnja dešavanja na stadionu Pod Goricom.

– Sinoć je trebalo da bude praznik fudbala. Komšijski, prijateljski klubovi su igrali. Želim podsjetiti da je kapiten reprezentacije Crne Gore bio Fatos Bećiraj, da je igrač Budućnosti bio Sanel Orahovac. Navijanje Varvara, upotreba riječi koje svi znamo sa sinonimom „Šiptar“ jedna je od najuvredljivijih riječi koji građani na ovim prostorima imaju prema nekom drugom, naročito Albancima – istakao je Đeljošaj u Skupštini.

On je istakao veliko nezadovoljstvo Albanaca u Crnoj Gori zbog onog što se dešavalo sinoć i pozvao sve institucije, partije, intelektuacle i građane da  osude navijanje Varvara.

– Navijači Budućnosti su nečija djeca, nečiji sinovi, braća, komšije… Da li to oni čuju kod kuće, ili su stereotipi iz prošlosti nije na meni da sudim. Ali najmanje što očekujem je, ne samo izvinjenje FK Budućnost, nego i reakciju Fudbaslkog saveza. Po mom mišljenju ta titula bi se trebalo oduzeti Budućnosti, iako su je zasluženo dobili na zelenom terenu, kao nauk za budućnost da se takvo navijanje ne smije ponoviti – rekao je Nimanbegu.

1 Komentar

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here