Rad i disciplina fubalerki ŽFK Budućnost

0

Virus COVID-19 zaustavio je sva dešavanja u svijetu. Ipak, obaveze su se samo odložile za naredni period, tako da su fudbalski kolektivi i tokom ovog perioda radili naporno, iako u doduše znatno drugačijim uslovima.

Pitali smo trenera ŽFK Budućnost Dušana Globarevića o tome.

„Kao i širom svijeta u toku pandemije Korona virusa i fudbalerke Budućnosti su trenirale pod specijalnim uslovima. Mjere koje su donešene prekinule su sve aktivnosti i mi smo morali kao i svi drugi da se prilagodimo novonastaloj situaciji. Vanredna situacija nije sigurno dobra ni za jednog trenera, kao ni za bilo koji tim. Međutim brzo smo se prilagodili stanju, iako je situacija sigurno bila drugačija nego uobičajeno. Nije ni malo lako raditi i organizovati rad u kućnim uslovima. Moj glavni cilj bio je da djevojke ostanu zdrave i da ne dođe do bilo kakvih povreda, s obzirom da na ovom nivou neke djevojčice prvi put rade samostalno treninge.“ – izjavio je trener Dušana Globarević.

Trener je istakao da su mu djevojke svojom kooperativnošću dodatno pomogle.

„Plan rada se zasnivao na desetodnevnom planiranju, gdje bi im elektronskoj formi bio dostavljen program treninga, kako bi djevojčice mogle da prilagode i ostale obaveze, pogotovo školske. Najbitnija je bila sama kontrola tih treninga, međutim same djevojke pa čak i najmlađe, pokazale su veliku profesionalnost. Kad imate takvu ekipu koja i mimo terena pokazuje ozbiljnost i kvalitet, samim tim meni kao njihovom mentoru nije bilo teško kontrolisati i ovakav vid treninga. Djevojke su kontaktirale između sebe i razmenjivale utiske i na kraju bi imali zajednički feedback i tako sam imao uvid u sve.“ – nastavio je trener „plavo-bijelih“ djevojaka.

Odluka nadležnih usloviće dalji način rada.

„Ostalo nam je da sačekamo odluku nadležnih i da dobijemo dalja uputstva pod kojim će se moći nastaviti sa treninzima, a i prvenstvom. U drugom dijelu sezone odigrali smo samo dva kola u kojima smo slavili oba puta, protiv Ekonomista (5 : 1) i Obilića (3 : 0). Očekuje nas još osam kola do kraja.“- zaključio je Globarević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here