Radikalne promene u Seriji A za sezonu 2018/19!

0

Velike promjene očekuju nas u narednoj sezoni italijanske Serije A, koja će trajati od 19. avgusta 2018. do 26. maja 2019. godine. Zanimljivo, neće biti klasične zimske pauze, a kraj prelaznog roka biće 18. augusta, dan prije početka sezone.

Predśednik italijanskog olimpijskog komiteteta (IOK-a), Đovani Malago, najavio je radikalne promjene za novu sezonu najjačeg italijanskog fudbalskog ranga.

– Sljedeća sezona Serije A počeće 19. augusta, a italijanski Superkup odigraće se 12. augusta, a mjesto odigravanja biće naknadno potvrđeno, započeo je Malago.

– Sljedeće sezone biće dva kola u sredini neđelje, 26. septembra i 3. aprila, plus odobrili smo formulu za “Boxing Day”, tako da će se 22. i 26. decembra igrati utakmice, nakon čega će uslijediti pauza u Seriji A do 20. januara.

 U sklopu Kupa Italije, 13. januara će se odigravati utakmice, a dogodiće se promjena u formatu takmičenja. Više nije obvezno da klubovi sa boljim koeficijentom moraju biti domaćini, tako da će sve biti odlučeno otvorenim izvlačenjem domaćina.

– Što se tiče transfera, napravili smo neke važne izmjene. Ljetnji prelazni rok zatvara se 18. avgusta, tačno 24 sata prije početka sezone Serije A. Isto važi i za januarski prelazni rok, koji će se zatvoriti 19. januara, završio je predsednik IOK-a.