Radnički je najbolji klub u Srbiji

Predsjednik fudbalskog kluba Radnički Niš Ivica Tončev rekao je u intervjuu za ,,Sportski žurnal” da njegov tim ima ozbiljne ambicije u predstojećoj sezoni, kako u Evropi, tako i u domaćim takmičenjima.

Radnički će posle tri decenije igrati pod svijetlom Evrope, nakon što je ekipa iz Niša u minuloj sezoni bila trećeplasirana u Super ligi Srbije.

Ivica Tončev, glavni rukovodeći u klubu nije krio svoje oduševljenje nakon odlične sezone koju je njegova ekipa imala iza sebe. Sada gledaju ka naprijed, sa novim šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem.

  – Dolaskom Lalatovića pokazali smo koje su naše ambicije i na šta računamo: da ne želimo da se tako lako predamo u Evropi i u sljedećem našem prvenstvu. Njegovim dolaskom promijenile su se neke stvari i verujem da će napraviti mnogo bolji tim od onoga koji je Radnički imao do sada – rekao je Ivica Tončev.

Najavljuju se nova pojačanja koja će Radničkom donijeti novu dimenziju fudbala.

 – Sada želimo da igramo mnogo brži, agresivniji fudbal. Olako smo primali golove do sada. Želimo to da promijenimo, da utegnemo zadnju liniju. Lalatović je iznio želje, već smo doveli Crnomarkovića, dovešćemo još četvoricu-petoricu igrača o kojima sada ne mogu da govorim, jer su pregovori u završnoj fazi. Sve naravno radimo u dogovoru sa trenerom… Hoćemo da kompletiramo tim do polaska na pripreme u Sloveniju – kazao je Tončev i dodao da očekuje da Radnički u narednoj sezoni bude najmanje trećeplasirani u nacionalnom šampionatu.

Tokom ljeta, Radnički će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što se nije desilo u poslednje tri decenije kluba.

– Pravimo takav tim sa željom da u Evropi doguramo što dalje. Evropa je međutim i lutrija. Jer, ako izvučemo neke mnogo teške protivnike koji imaju budžete po 50, ili 100 miliona evra, neće biti realno da tražimo uspjeh i na međunarodnoj sceni. Ogroman je izazov. I za igrače, da dođu da igraju Evropu da bi ih neko vidio… Izazov je i za grad, za cijelu našu regiju…

Predsjednik Nišlija smatra da je Radnički u samom vrhu srpskog fudbala.

– Ako ne računamo Zvezdu i Partizan koji imaju najmanje pet ili deset puta veći budžet od nas, praktično mi smo najbolji klub u Srbiji – istakao je Tončev.

sportskacentrala.com

Advertisements