RADULOVIĆ: Nemamo pritisak rezultata

0

Crna Gora večeras od 20:45 časova dočekuje Holandiju, najjaču reprezentaciju u grupi G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Uprkos izostanku rezultatskog značaja za ,,sokole“, pretposljednji meč u ovom ciklus može donijeti dosta toga ekipi Miodraga Radulovića.

– Nemamo pritisak rezultata, ali imamo želju da odigramo odgovorno, disciplinovano, kolektivno… Ovo je prilika da momci pokažu kvalitet, da protiv najjačeg protivnika koji je gostovao u Podgorici, a uz pomoć navijača, napravimo dobar rezultat i zaokružimo dobru sliku koju smo smo ostavili u prethodnih osam utakmica. Odigrali smo ih u dobrom ritmu, do kraja smo držali koncepciju i raspored, istakao je selektor na današnjoj pres konferenciji.

U prethodnom duelu Crne Gore i Holandije, kada je domaćin u Ajdhovenu slavio sa 4:0, bilo je dosta dobrih stvari u igri naše selekcije. Propuštene šanse ,,lale“ su surovo kaznile.

– Napravili smo analizu meča u Holandiji. Vidjeli smo da smo do penala igrali korektnu utakmicu, kasnije imali i šansu. Pokušaćemo to da ponovimo, ali sada da 90 minuta budemo kompaktni, ali i da ne pravimo greške, jer su oni pogubne protiv takve ekipe. Takođe, i da igramo mnogo hrabrije nego sto je bilo do sada, jer priznali ili ne, rezultatski pritisak bio je prepreka momcima da se oslobode. Sada ga nema i vjerujem da će to pomoći momcima da odigraju bolje, smatra Radulović.

Novi problem za selektora je izostanak Stevana Jovetića, koji je pozitivan na COVID-19, a od ranije su van stroja Nikola Vukčević, Aleksandar Šćekić, Stefan Mugoša…

– Imam maksimalno povjerenje u igrače koji mogu da zamijene odsutne, poručio je selektor.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here