RADULOVIĆ: Ovo je utakmica za naše igrače koji su imali manju minutažu

0
foto: FSCG.ME

Reprezentacija Crne Gore odradila je sinoć posljednji trening uoči prijateljske utakmice sa selekcijom Jermenije.

Uoči treninga na stadionu Vazgen Sargasjan na pitanja novinara odgovarao je selektor Miodrag Radulović.

Selektor „sokola“ ističe da će duel sa Jermenijom poslužiti za pružanje šanse igračima koji su u pređašnjem periodu imali manje prilika za dokazivanje, kao i igračima koji su po prvi put dio nacionalnog tima.

Ovo je utakmica za naše igrače koji su imali manju minutažu, kao i one koji su novi u nacionalnom timu. Želimo da ih provjerimo, da vidimo njihov kvalitet i mogućnosti u datom trenutku. To je osnovni cilj. Međutim, nećemo zanemariti ni takmičarski i rezultatski aspekt meča, istakao јe Radulović.

Za razliku od ustaljene prakse prilikom gostovanja „sokoli“ su u Jerevan stigli dva dana ranije… Klimatska i vremenska razlika, prema riječima Radulovića, glavni su razlog ranijeg golaska u Jermeniju.

Upravo iz tog razloga smo i došli ranije, da se igrači aklimatizuju na ovdašnje prilike na temperaturu, razliku u vremenskoj zoni… Nadam se da smo uspjeli i što se tiče tog aspekta spremno dočekujemo utakmicu, dodao je selektor „sokola“.

Reprezentacija Crne Gore vraća se u Jerevan nakon šest godina i utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Poraz od domaćina će, smatra selektor našeg nacionalnog tima, biti motiv više da se ostvari dobar rezultat.

Pamtimo neke poraze iz prošlosti ovdje u Jermeniji. Sjećate se da je A selekcija izgubila 2016. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a prije toga i mlada reprezentacija 2011. godine. Imamo negativan bilans gostovana u Jerevanu, tako da ćemo se truditi da to ispravimo, kaže Radulović.

Stručni štab prikupio je sve informacije o narednom protivniku ali će fokus biti na igri i izdanju našeg tima.

Imam dosta informacija o Jermeniji, ali fokusirani smo na sebe. Kaparoš će tražiti zamjenu za Mikhtarijana, isprobaće neke nove momke, ali mi imamo svoj plan i probaćemo da ga realizujemo. Važno nam da dobijemo sliku na koga možemo da računamo u junu kada kreće novo izdanje Lige nacija. Tada ćemo imati četiri utakmice za deset dana, a moramo računati na povrede i bolesti igrača, na klupski kalendar koji će biti jako naporan do kraja sezone. Sve treba uzeti u obzir i zato težimo da oformimo grupu od 30 fudbalera koji će u svakom momentu moći da pomognu reprezentaciji. Važne su i neke druge stvari, a to je pravljenje atmosfere pred takmičarske izazove od ljeta. Da biste to postigli, bitan je rezultat, zaključio je Radulović.

Duel Jermenije i Crne Gore igra se danas na stadionu Vazgen Sargasjan sa početkom u 20:00 časova po lokalnom, odnosno 17:00 sati po srednjeevropskom vremenu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here