RADULOVIĆ: Ponosan sam što ću biti selektor Crne Gore

0
foto: fscg

Miodrag Radulović ostaće selektor A reprezentacije Crne Gore još godinu – odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora FSCG.

Iskusni stručnjak preuzeo je nacionalni tim početkom 2021, a u kvalifikacijama za Mundijal predvodio je ,,hrabre sokole“ do četvrtog mjesta u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom.

Nakon završenog tamičarskog ciklusa, Radulović nije skrivao želju da ostane na kormilu ,,crvenih“.

– Zahvalan sam čelnicima Saveza što su mi produžili ugovor. Nema veće časti za jednog trenera nego da predvodi nacionalni tim svoje zemlje. Ponosan sam što ću i dalje biti selektor Crne Gore. Trudiću se da kao tim budemo još bolji u sljedećoj godini. Drago mi je što je rukovodstvo FSCG prepoznalo napredak, što su to prepoznali navijači i kompletna javnost – rekao je Radulović za Arenu.

Iskusni stručnjak u više navrata je saopštio da je dužnik crnogorskog fudbala.

Ponovio je to i nakon što je dobio novo povjerenje rukovodstva FSCG.

– Ovo je posao koji nosi veliku odgovornost i pritisak, često i nerealna očekivanja, ali me isto tako u potpunosti ispunjava. Motiva ima mnogo. Gdje god sam radio – radio sam sa ciljem da jednog dana budem selektor svoje države. Godina na klupi reprezentacije će mi olakšati rad. Pred nama je drugačije takmičenje od prethodnog. Imaćemo prostora da kroz prijateljske utakmice pružimo šansu nekim mladim igračima, a to nije bio slučaj pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Plan je da proširimo roster, da kada neko fali – imamo zamjene. Povrede su nas mnogo sputale, a nadam se da će ih u 2022. biti manje. Siguran sam da ima prostora za napredak, a vjerujem i da ćemo u bliskoj budućnosti ostvariti san svih nas. Svi želimo da vidimo Crnu Goru na velikom takmičenju – ističe Radulović.

,,Hrabre sokole“ čeka novi izazov u Ligi nacija.

U junu će se igrati četiri utakmice, a u septembru dvije.

,,Crveni“ će se sastati su Bosnom i Hercegovinom, Finskom i Rumunijom.

– Mislim da smo dobili grupu po mjeri. Želimo da se takmičimo, da osvojimo što više bodova, ali primarno je da se dodatno homogenizujemo i da se spremimo za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Napravićemo detalje analize, kako naših mečeva, tako i protivnika. Bićemo spremni za ono što nas čeka u junu i septembru, a prije toga nastojaćemo da na pravi način iskoristimo prijateljske duele – kazao je Radulović, koji će zadržati isti sastav stručnog štaba.

Na Izvršnom odboru FSCG donešena je odluka da se produže ugovori sa svim selektorima – Slobodan Drašković nastaviće da vodi U19 selekciju, Goran Perišić ostaje na klupi kadeta (U17), a Radovan Kavaja kormilar pionirske reprezentacije (U15).

Novi mandat dobio je selektor ženskih selekcija – Mirko Marić, kao i Sveto Ljesar koji vodi futsal selekcije.

Selektor mlade reprezentacije Miodrag Vukotić je pod ugovorom sa ,,kućom fudbala“.

Izvršni odbor prihvatio je predlog Kancelarije za razvoj omladinskog fudbala o početku rada Škole fudbala FSCG, projekta koji će biti uvod u formiranje akademije Fudbalskog saveza Crne Gore. Ujedno, tokom trajanja projekta Škole fudbala, osim na unaprijeđenju fizičkih i tehničko-taktičkih karakteristika polaznika, radiće se na stvaranju svih neophodnih pretpostavki za formiranje i funkcionisanje Akademije Fudbalskog saveza.

Prihvaćeni su izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjem dijelu sezone 2021/22. Prihvaćen je predlog kalendara takmičenja za proljećnji dio sezone 2021/22 kojim je nastavak takmičenja u Telekom 1. CFL predviđen za 17. februar, dok će drugoligaši mečeve 20. kola odigrati 6. marta.

Finalna utakmica Kupa Crne Gore odigraće se u nedjelju, 29. maja 2022. godine.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here