Ra(i)keta: Do ideje dođe u trenutku (VIDEO)

0

Uljepšao je predivan ambijent u Baru, sa prekrasnim zalaskom sunca je spustio loptu u mrežu na sebi svojstven način, a golom je naslikao najljepšu razglednicu lučkog grada gdje fudbal napokon živi punim plućima.

Prefinjeni vezista Miloš Raičković je (o)pet ispalio raketu natjeravši čuvara mreže “mornara” da se koprca u istoj. Bio je to dodir klase, osjećaj slobode, trenutak inspiracije…

Za uživanje!

“Čim sam uputio udarac, znao sam da će da bude gol”, nema dilemu naš 27-godišnjak, dok govori o vodećem pogotku protiv Mornara (na kraju 3:0) u 3. minutu kada je lob udarcem pogodio skoro sa centra.

A Ra(i)keta više nije slučajnost, već uža specijalnost reprezentativnog veziste – Kom, Sutjeska, Petrovac, Jezero, Mornar.

“Dođe ideja kada se namjesti situacija u trenutku i ne libim se da pokušam. Stvarno sam srećan što sam uspio i ovoga puta”.

O ljepoti evrogolova prvotimca je nemoguće raspravljati. To je kolekcija koju ima malo ko u svojoj režiji.

“Svaki je lijep i poseban na svoj način i što je bitn0, svaki je bio značajan za ekipu u tom trenutku. Kao najdraži mogu da izdvojim protiv Sutjeske u derbiju, a kao tehnički najljepši upravo lob protiv Mornara”.

Pogodak u derbiju protiv Mornara je bio peti Raijev u aktuelnoj sezoni, a čak četiri je postigao van 16 metara. Poređenja radi, prošle sezone je postigao šest golova.

“Ne opterećujem se golovima, ali sam naravno izuzetno zadovoljan individualnim učinkom. Igram najefikasniju sezonu u karijeri i želim da nastavim u tom ritmu”, poručio je Raičković, koji je golom pogurao ekipu do trećeg vezanog trijumfa i gornjeg doma na tabeli.

“Poslije svega, najbitnija je pobjeda tima. I to što je došla na teškom terenu za nastavak pobjedničke serije. Mislim da smo uhvatili ritam, igramo sve bolje i efikasnije i što je najbitnije sačuvali smo našu mrežu u prethodne dvije utakmice”.

Nakon spektakularnog loba, autor gola je otrčao do šefa stručnog štaba Aleksandra Nedovića kako bi kompletna ekipa – startnih 11 plus klupa – završila u zagrljaju.

“Prava atmosfera vlada u ekipi i u našem odnosu sa stručnim štabom. Iz tog razloga sam želio da ga svi zajedno sa šefom proslavimo i pokažemo da smo pravi kolektiv”.

A na kraju je uslijedio zagrljaj i pjesma sa navijačima da slika bude kompletna. Upravo se povratak tifoza na tribine poklopio sa dobrim rezultatima.

“Iskreno, falila nam je ta podrška navijača, naročito u ovako nekom turbulentnom period koji je iza nas. Prepoznali su to, mislim da su nam dali vjetar u leđa i pokrenuli nas”, poentirao je Miloš Raičković.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here