RAJOLA SVE DOGOVORIO: Ibrahimović izabrao novi klub?!

0

Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović (38) u januaru napušta LA Galaxy, a istekom ugovora više se neće zadržavati u MLS-u, već je najavio povratak u Evropu.

Ibrahimović može birati gdje želi nastaviti karijeru. Njegovo ime povezivalo se s mnogim klubovima, a čini se da je Milan najbliže njegovom dovođenju.

Njegov agent Minjo Rajola je srijedu proveo na San Siru gdje je razgovarao s upravom Milana, a švedski napadač zahtijeva ugovor do ljeta 2021. godine, otkriva italijanski Sky Sport.

Zanimanje za Ibrahimovića pokazali su i Atalanta, Bologna, Napoli, ali ‘Rossoneri’ na kraju ipak imaju prednost. Ibrahimović je već igrao u Milanu i donio im je posljednji ‘Scudetto’.

Navijači Milana bi ga rado opet vidjeli u crveno-crnom dresu. Naravno, Zlatan nije u cvijetu mladosti i pitanje je koliko može odgovoriti konkurenciji u Serie A, no ‘Rossoneri’ mu vjeruju.

Uprava Milana nada se da će s dolaskom Ibrahimovića podignuti igru i mjesto na tabeli jer sadašnja situacija ne priliči klubu takve tradicije.

Prema informacijama italijanskih medija, Ibrahimović i Rajola bili su tvrdi pregovarači pa će 38-godišnjak još jednom imati vrtoglavu platu, a potpisat će traženi ugovor na godinu i po.