“Rak se proširio sada i na kosti, želim otići bez bolova”

0

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i brojnih fudbalskih klubova Miroslav Ćiro Blažević, nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.

Legendarni trener nedavno je potvrdio da ponovo vodi bitku sa rakom prostate i to po drugi put u svom životu, a mnogi se nadaju da će ponovo iz svega izaći kao pobjednik iako situacija ne izgleda baš dobro.

87-godišnji stručnjak je već jednom u životu pobijedio rak prostate, ali priznao je nedavno da ovaj put nije toliko optimističan i da nažalost razmišlja da bi mogao umrijeti.

“Nalazi su opet loši. Doktori su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i karlicu. Kada mi je doktorica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20”, rekao je legendarni trener za Jutarnji.

Još jednom je poručio da se pomirio sa situacijom te da je nažalost kraj veoma blizu.

“Već izvjesno vrijeme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Otta Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši fudbalski i trenerski divovi pa ne mogu ni ja ostati za sjeme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol”, dodao je Ćiro.

Iako je u teškom zdravstvenom stanju ne može bez fudbala i otkrio je da je u svom domu gledao meč reprezentacije Hrvatske protiv Rusije.

“Drhtao sam kao 18-godišnjak. Daliću samo savjetujem da Joška Gvardiola stavi u sredinu odbrane”, zaključio je Blažević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here