Rakojević: Cilj nam je da prođemo dalje

0

Fudbaleri Sutjeske sjutra od 17h gostuju ekipi Alaškerta u revanš meču 2. kola kvalifikacija za LE.

U prvom meču u Nikšiću naša ekipa je poažena 0:1.

Trener Sutjeske Nikola Rakojević je izjavio da je ekipa tokom prethodnih nedjelju dana ispravljala greške koje je pravila u prvom meču.

Kakva su očekivanja i šta se može u Jerevanu?

Došli smo da uradimo nešto što mislimo da možemo, nešto što smo iz prethodne utakmice shvatili da nijesmo uradili kako treba i da smo to tokom ovih 6-7 dana rada ispravljali i nadam se ispravili i na kraju da uradimo nešto što se od nas očekuje a to je da odigramo najbolje što možemo, nadam se i dosta kvalitetno. Koliko će to biti dovoljno, s obzirom na rezultat koji smo napravili u Nikšiću to ćemo da vidimo„.

Da li se na planu igre može očekivati poboljšanje, da li ste iskoristili period od nekoliko dana za uigravanje nekih stvari koje nijeste mogli u prethodnom periodu okupljanja i upoznavanja?

To je sasvim normalno. Što  više odmiče pripremni period bilo bi logično da budemo sve bolji i bolji, međutim ovo su utakmice koje su psihološki dosta zahtjevne, nadam se da ćemo na tom planu biti dosta dobri i ako ste već u pripremnom periodu i ako imate nekoliko dana iza sebe, onda sigurno možete očekivati bolju igru, a nadam se i rezultat„.

Kada se govori o protivniku poznato je da je jermenski šampion, imaju devet stranaca u svojim redovima, koliko to može biti prednost u odnosu na Sutjesku?

Mi se pridržavamo tih naših okolnosti, to ne možemo da mijenjamo, tako je kako jeste, a sigurno da je prednost tih devet stranaca, jer ako imate tu mogućnost a onda imate ljude koji mogu to da isprate onda je to nešto što im sigurno donosi kvalitet, možda čak i bolji rezultat. To su neke druge stvari, mislim da smo ovog trenutka dosta spremniji nego što smo bili i nastojaćemo da popravimo rezultat„.

Čega se, na osnovu onoga što ste vidjeli u prvoj utakmici u Nikšiću, najviše plašite?

Imaju dosta iskusnu ekipu, igrače koji su sigurni na lopti i koji ne griješe kao što mi griješimo u nekim situacijama, međutim to su stvari koje mi komstantno ispravljamo. Imaju i kvalitet da su dosta mirni, da su ekipa koja je već treću godinu zaredom prvak Jermenije, da su malo igrača promjenili od tih startnih „11“, tako da je to neka prednost koji sigurno i donosi kvalitet„.

Da li će sjutra Sutjeska napadati ili će čekati svoju šansu?

Mi imamo jednu strategiju – da vidimo kako će se sve to odvijati, ne u smislu koliko nam protivnik dozvoli jer sigurno da ćemo igrati onoliko koliko nam protivnik dozvoli. Bićemo dosta strpljivi i vjerovaćemo da možemo da postignemo taj pogodak, a možda možemo da postignemo i više. Ciljnam je sigurno prolaz, želje i ambicije su jedno,  a mogućnosti drugo. Koliko god mi spremali taktiku za njih ne znamo u kakvom sistemu će oni igrati, da li će igrati tako zatvoreno kao što su igrali protiv nas, da li će igrati kao što su igrali zadnju utakmicu u Kupu, onako dosta otvorenije sa jednim drugim sistemom. Na nama je da se jednostavno prilagodimo tome, odnosno da im pariramo bez obzira u kom sistemu budu oni igrali i da napravimo pravi rezultat„, zaključio je u razgovoru šef struke plavih Nikola Rakojević.

izvor: fksutjeska.me

Advertisements