Rakojević, Kažić, Smiljanić, Vukotić: Ništa nije gotovo

0
foto: fk-buducnost.me

Velikim derbijem, okršajem Sutjeske i Budućnosti kompletiran je prvi od četiri kruga takmičenja koliko će se igrati ove sezone u Crnoj Gori. Sutjeska je bez ikakve dileme u centru pažnje.

foto: fk-buducnost.me

Nikšićani nisu doživjeli gorčinu poraza u prvom krugu, nisu ni u Kupu đe brane trofej i đe su preko Rudara stigli među osam najboljih. Aktuelni šampion Budućnost, Mladost, Zeta i Rudar igrali su sa dosta oscilacija, bilo je i promjena trenera.

Dejana Vukievića je na klupi Mladosti zamijenio Branko Smiljanić, dok je Miodrag Vukotić posle osvojene titule prije nešto više od deset dana preuzeo kormilo Rudara. Prvi krug je završen, a na pitanje kako su viđeli dešavanja u njemu, šta misle o derbiju između Sutjeske i Budućnosti, odnosno kakve su ambicije u nastavku sezone za Sport Klub su pričali Nikola Rakojević, Branko Smiljanić, Dragan Kažić i Miodrag Vukotić.

Nikola Rakojević trener Sutjeske: Srećan smo zbog pobjede. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i zasluženo stigli do tri vrijedna boda. Rekao sam prije derbija i sada ponavljam. Naježim se kada čujem riječ euforija i titula. Šampionat je tek počeo. Odigrali smo jedan krug, moramo još tri. Očekujem da pristup svakom meču bude kao do sada. U svaki duel moramo da uđemo kao da je finale.

Dragan Kažić trener Budućnosti: Rekao sam prije početka meča sa Sutjeskom da ovaj duel ne rješava pitanje šampiona. Naglasio sam da ne bih volio da Sutjeska pobijedi jer bi stekla prednost od četiri boda, jer bi stekla psihološku prednost. Ništa naravno nije gotovo. Ostala su još tri kruga takmičenja kao i Kup u kome smo stigli među osam najboljih. I dalje imamo realne šanse da osvojimo duplu krunu.

Miodrag Vukotić trener Rudara: Odigran je tek prvi krug šampionata. Ostala su još tri. Rudar ima dobru ekipu, ali treba vremena da se sve složi u željeni mozaik. Zadovoljan sam bodom protiv Zete. Sutjeska je pobjedom nad ekipom Budućnosti stekla prije svega psihološku prednost, ali ništa nije gotovo. Daleko od toga. Mislim da Mladost, Zeta pa i Rudar mogu da se bore za titulu uz naravno Sutjesku i Budućnost.

Branko Smiljanić trener Mladosti: Radovao sam se kao malo dijete posle gola koji je postigao Cicmil. Nije mi ovo bio debi na klupi Mladosti, debitovao sam protiv Zete, ali tri osvojena boda na način na koji smo stigli do njih su me učinili neizmjerno srećnim. Zaista ne pamtim kada sam utrčao na teren da sa igračima proslavim neki trijumf. Eto, ponela me atmosfera.

Sada slijedi zaslužena pauza a fokus se usmjerava ka dražavnom timu kojeg očekuju dueli sa Danskom 5. oktobra i Poljskom 8. oktobra koji će dati odgovor na pitanje da li Crna Gora ide direktno na Mundijal, ili će u baraž mečeve, ili je san o velikom takmičenju za Crnu Goru i dalje ostao san.

Izvor:sportklub.rs