Raspad: Afera isplivala na vidjelo, Bartomeua i Barselonu napuštaju rukovodioci

0

Fudbalski klub Barselona ostao je bez šest direktora koji su podnjieli ostavke na svojim pozicijama.

Prethodno je predsjednik kluba Đordi Bartomeu zatražio od Emili Rosad, Enrikea Tombasa, Silvija Eliasa, Đozepa Pontea da napuste svoje kancelarije, a njima su se demonstrativno pridružili Marija Teišidor i Đordi Kalsamilja.

U njihovom zajedničkom oproštajnom pismu, odlazeći direktori naveli su da su za aferu ,,Barsagejt“ saznali putem medija, te oštro osuđuju taj postupak prvog čovjeka kluba, te naglašavaju da je za klub najbolje da se raspišu novi predsjednički izbori kako bi neko novi vodio klub ka boljitku.

Svemu prethodni takozvana afera ,,Barsagejt“ u čijoj je glavnoj ulozi Bartomeu. Naime, navijači kluba su često u posljednje vrijeme osuđivali poteze uprave, te je Bartomeu angažovao ,,botove“ koji bi branili čelne ljude, što je brzo razotkriveno.

Pokušao je prvi čovjek Barselone i košarkaške Evrolige da se odbrani, ali mu dokazi nisu išli na ruku, pa je tako, za nemar optužio svoje prve asistente, jer su navodno, medijima dostavili kompromitujuće informacije.

Tome se prododaju i vijesti koje su navodno stizale iz predsjednikovog kabineta. Bartomeu je sebi bliskim medijima ,,pustio“ informaciju da Mesi i drugovi ne žele da pristanu na smanjenje plata usljed pandemije virusa korona, a zapravo su fudbaleri od početka bili za to da im se primanja umanje, što se nešto kasnije i dogodilo.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here