RASPADA SE IDILA U PARIZU: Mbape i Nejmar izolovali Ikardija, Vanda besna!

Francuski L’Equipe piše kako se idila u PSŽ-u raspada. Ikardi je frustriran činjenicom da ga Mbape i Nejmar ne doživljavaju na terenu.

Inter ga je praktično protjerao iz kluba u vrućim ljetnjim mjesecima, a onda mu je njegova Vanda osigurala transfer u PSŽ i bogatu platu od šeika koji su široke ruke prema fudbalerima.

Mauro Ikardi je sezonama bio „svetinja“ u Interu, ali brojne prošlosezonske prepirke sa čelnicima, kasnije i navijačima, pa dolazak Antonija Kontea označili su njegov kraj.

Otišao je na pozajmicu u PSŽ i pridružio se velikim zvijezdama poput Nejmara, Mbapea, Kavanija, Di Marije i to samo s jednim ciljem. Kako bi bogati katarski vlasnici napokon osvojili trofej Lige šampiona.

Sve je sjajno krenulo za kontroverznog Argentinca. Davao je golove kao na traci i to dok nije bilo Nejmara. Ali, onda je stigao februar, Nejmar se vratio u tim i Ikardiju se naglo promijenilo raspoloženje.

U posljednje četiri utakmice priliku je čekao sa klupe, a kada bi zaigrao, Mbape i Nejmar ga praktično nisu doživjeli. To je posebno razbjesnilo njegovu suprugu i menadžerku, Vandu Naru, koja smatra da njen „dragi“ zaslužuje status standardnog prvotimca.

Francuski L’Equipe piše kako se idila u PSŽ-u raspada. Ikardi je frustriran činjenicom da ga Mbape i Nejmar ne doživljavaju na terenu i kako ne žele da mu dodaju loptu, a izvan terena uopšte ne komuniciraju s njim.

Ikardi je u PSŽ došao na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa ugovora, a sa obzirom na potencijalne odlaske Francuza i Brazilca, Argentinčev ostanak je vrlo izgledan.

Advertisements