RADULOVIĆ: Imamo jasnu sliku

0

Selektor naše fudbalske selekcije Miodrag Radulović objavio je juče spisak fudbalera na koje računa za mečeve sa Gibraltarom i Norveškom.

On je kazao da ima jasnu sliku o kvalitetima predstojećih rivala.

– Nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru donosi duele u gostima sa selekcijama Gibraltara i Norveške, rivala sa kojima smo već imali priliku da odmjerimo snage u martovskom terminu. Želimo da u oktobartskim mečevima osvojimo nove bodove i napravimo dva dodatna koraka u kvalifikacijama za plasman na Mundijal. Kroz mečeve odigrane u prvom dijelu kvalifikacija ostvarili smo zacrtani cilj uoči početka ciklusa – da ostvarimo bolji rezultat od onog koji je napravljen u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ipak, ne želimo da se zaustavimo na postignutom već ćemo se do samog kraja svim snagama boriti za svaki bod i svaki gol. Nadam se da ćemo biti kompletni, da povrede neće oslabiti naš tim, pa će u svim mečevima do kraja kvalifikacija ljubitelji fudbala i naši navijači imati priliku da vide motivisanu i požrtvovanu reprezentaciju Crne Gore spremnu na borbu za svaku loptu i svaki duel do posljednjeg minuta susreta, rekao je Radulović.

Selektor „sokola“ očekuje dvije različite utakmice sa Gibraltarom i Norveškom, prije svega zbog različitih kvaliteta i fudbalskih filozofija koje gaje dvije selekcije.

– Imamo jasnu sliku o kvalitetima predstojećih rivala, znamo šta možemo da očekujemo u oba susreta i sve infomracije koje imamo iskoristićemo za maksimalnu pripremu ekipe. U pitanju su potpuno različite selekcije, kako u pogledu tehničko-taktičkih sposobnosti igrača tako i po fudbalskoj filozofiji i pristupu igri. Gibraltar je defanzivno orijentisana selekcija koja je na svom terenu odolijevala svim rivalima do samog finiša prvog dijela susreta. Igraju disciplinovano i na Viktorija stadionu, na kojem je vještačka podloga, postave izuzetan defanzivni blok svim rivalima… Uvjeren sam u to da će moji izabranici znati da iskoriste sve prilike koje im se ukažu na Gibraltaru i da ćemo osvojiti nova tri boda u kvalifikacijama za Mundijal. Nakon Gibraltara očekuje nas duel sa Norveškom, selekcijom izuzetnog ofanzivnog potencijala koji na pravi način koriste zahvaljujući Halandu, Sorlotu, plejmejkeru Odegardu i vezisti El Junusiju. Kompaktna su cjelina jer i preostale dvije linije Norvežana – vezna i odbrambena – su na izuzetno visokom nivou. U Oslu nas očekuje veoma težak duel u kojem će, siguran sam, uživati svi ljubitelji fudbala, rekao je selektor „sokola“.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here