“Razlika na tabeli je prava slika jake Budućnosti a ne slabe lige”

0

Bodovna razlika ekipe Budućnosti u odnosu na konkurente je sve veća i veća. Nižu se pobjede iako prave igre još uvijek nema. Očigledno, dilema postoji, ili je Budućnost isuviše dominantna ili je kvalitet u ovoj ligi na niskom nivou. Nedjeljni duel protiv OFK Titograda, ipak je ostavio dilemu. Budućnost je osvojila sva tri boda iako su “romantičari”, koji se grčevito bori za opstanak, u većem dijelu ovoga meča bio ravnopravan ako ne i bolji rival.

Još jedna pobjeda u nizu i mislim da je to jedino što je u ovom trenutku bitno za nas. Sve ide po planu i našem zacrtanom cilju. Mnogo toga je uticalo u meču protiv OFK Titograda da igra ne bude kvalitetnija. Opravdanja ima, jer nam nisu igrala četiri standardna prvotimca, ali raduje da su igrači koji su ih zamijenili odradili odličan posao i još jedanput pokazali da se na njih može i mora ozbiljno računati – kazao je kapiten Budućnosti Petar Grbić za Dan.

Mladi su očigledno budućnost Budućnosti?

Budućnost može da bude ponosna kada su mladi fudbaleri u pitanju. Svako ko dobije šansu iskoristi je na pravi način, a dobijaće je sve više i više kako prvenstvo bude odmicalo. Kada definitivno i matematički budemo obezbijedili prvo mjesto, tada će, sigurno, mladi biti u prvom planu, kako bi na taj način jedan veći broj njih postali i nosioci igre Budućnosti.

I vaš doprinos je iz kola u kolo sve veći. Očekuje li se od Petra Grbića još više?

Što se mene tiče, uvijek gledam ekipu i pobjede su mi mnogo važnije od toga da li sam ja igrao dobro ili ne. Naravno, zadovoljan sam svojom igrom, ali, svakako, mogu i moram još bolje. Uz ove mlade mi ne fali samopouzdanja.

Cilj je dupla kruna?

To je bilo u planu od starta, od toga nema odustajanja. Čvrsto vjerujem da će se ova generacija po prvi put u istoriji kluba okititi duplom krunom. Kvalitet, trenutna atmosfera u klubu, izvanredni uslovi i samopouzdanje su garancija da će se sve zacrtano i ostvariti.

Neizbježno pitanje su gledaoci, kojih još uvijek nema. Kako to komentarišete?

Ja i svi u klubu imamo isto mišljenje. Bez gledalaca je i te kako teško. I da ponovim, po ko zna koji put, da je igra bez publike siromašnija. Svi jedva čekamo kada će ovome doći kraj – rekao je na kraju Petar Grbić.

Bodovna razlika je isuviše velika, pa se logično nameće pitanje da li je Budućnost toliko dominantna ili liga nije dovoljno kvalitetna?
-Liga, siguran sam, nije loša. Neću i ne mogu prihvatiti da se na taj način umanji ono što radimo počev od stručnog štaba do nas igrača na terenu. Svako u klubu daje svoj maksimum na šta sam ponosan, a ova razlika na tabeli je prava slika jake Budućnosti a ne slabe lige – kazao je kapiten Podgoričana Petar Grbić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here