Reagovali iz Zore

0

Reagovanje na članak „Reagovali ekonomi FK Iskra: Vidimo se na sudu“.

Reagovanje prenosimo integralno u nastavku:

FK Zora Spuž koji obavlja djelatnost od javnog značaja i koji jedini u gradu Danilovgradu ima status prvoligaša, reprezentativce u više kategorija i jedinog fudbalskog kluba koji je zastupio rodnu ravnopravnost želi da izrazi jedno veliko žaljenje povodom reagovanja ekonoma FK Iskra na naše dato saopštenje.

Smatramo da je njihovo reagovanje puno neistina, pokušaja manipulacije javnim mnjenjem, a i prelošeg pokušaja karikiranja.

Prvo što želimo da naglasimo jeste da je naše svako, pa i ovo saopštenje bazirano na činjenicama i potkrijepljeno naravno materijalnim dokazima koje smo uredno dostavili nadležnim institucijama.

Nama kao sportskom subjektu koji nikome jednoga centa ne duguje na današnji dan zasigurno nije cilj da iznosimo laži ili neistine, već želimo da zaštitimo interese našega kluba i fudbalske zajednice u cjelini, a i da se konačno pred licem pravde privedu lica koji duži vremenski period protivzakonito stiču dobit, a i zloupotrebljavaju resurse Opštine Danilovgrad koja je inače jedini pravni vlasnik gradskog stadiona “Braće Velašević”.

Upravo je vlasnik gradskog stadiona “Braće Velašević” Opština Danilovgrad našem klubu izdala potvrde od 2021.godine da naš klub zbog načina na koji obavljamo djelatnost ima BESPLATNO korišćenje gradskog stadiona i službenih prostorija, a naš klub i članovi našega kluba i pored svega prethodno navedenog je bio primoran sa strane ekonoma FK Iskre da protivno našoj volji mora istima na ruke davati novac u iznosu od 40.eura po utakmici, a takodje su nam isti zaključavali svlačionice kada su treninzi i nikada nam nijesu izdali nikakvu potvrdu, fiskalni račun, fakturu, odnosno isti su bez ikakvog uporišta u produženom vremenskom trajanju iznudjivali novac i time prekršili mnogo Zakona, a o čemu je upoznata Opština Danilovgrad kao i nadležno Tužilaštvo.

Drugo, izjavu ekonoma FK Iskra karakteriše još jedna neprofesionalnost i pokušaj diskreditacije naše institucije, a možemo u javnosti potvrditi da smo istima kazali i čvrsto stojimo iza tih riječi da oni neće centa jednoga više dobiti od našega kluba, kao i da će za svaki koji su uzeli do sada odgovarati pred Zakonom. Upravo nakon te naše izjave uslijedili su i telefonski pozivi na spikerfonu sa strane predsjednika FK Iskre gospodina Vukašinovića i direktora FK Iskre gospodina Lakića koji su ekonomima FK Iskre obojica kazali da ne rade to što rade i da nemaju od njih takve instrukcije, kao ni njihovu podršku a na šta su se isti oglušili i pred svjedocima su ih izvrijedjali i kazali da se utakmica neće igrati jer oni nijesu dobili nikakve pare!

Vidjevši da ne mogu više da protivzakonito uzmu ni jedan cent od našega kluba, ekonomi FK Iskre odnosno kluba koji je takodje korisnik gradskog stadiona “Braće Velašević” su probali da iskoriste državni organ, tj policiju i da istu dovedu u zabludu pa da oni umjesto njih istjeraju delegata, sudije, kao i gostujuću ekipu iz gradskog stadiona, ali nakon objašnjavanja policijskim službenicima kompletne situacije sa naše strane oni to naravno da nijesu uradili, već su tu nedozvoljenu radnju odradili upravo ekonomi FK Iskre, veliki intelektualci Polka Bajčeta i Željko Jovanović.

Time su to dvoje navedenih napravili još jednu radnju koja je suprotna Zakonu, odnosno spriječili su odigravanje fudbalske najavljene utakmice i isti su naravno procesuirani sada zbog toga!

Treće, želimo da istaknemo da smo u više navrata upozoravali Opštinu Danilovgrad na ponašanje ekonoma FK Iskra i njihove namjere. Međutim, umjesto vjerovanja u naše dobre indicije i podrške, odnosno zaštite, suočili smo se sa neprijatnom situacijom i dočekasno da ekonomi FK Iskre samovoljno naporave da se fudbalska utakmica na gradskom stadionu “Braće Velašević” uopšte ne odigra.

Nadležne institucije su upoznate sa ovim događajem i očekujemo da će preduzeti odgovarajuće mjere u skladu sa Zakonom. Za neprijatelje sporta i djelatnosti od javnog značaja tražili smo da budu procesuirani najstrožim Zakonom predviđenim mjerama, a takodje tražimo od državnih organa i da mi odgovaramo za sve gdje smo mi nešto pogriješili!

Uprava FK Zora Spuž će nastaviti da se bori za pravdu i integritet našega kluba, a nećemo dozvoliti da nas laži i manipulacije zaustave u našim naporima da unaprijedimo fudbalsku zajednicu i zaštitimo interese naših članova.

Na kraju našeg obraćanja moramo takodje postaviti nekoliko javnih pitanja a ona su kako je moguće da osobe koje su duži vremenski period činjele radnje koje nijesu u skladu sa Zakonima a sa kojima je odavno upoznata Opština Danilovgrad mogu biti u radnom odnosu, odnosno u klubu kome je osnivač Opština Danilovgrad a naročito ako te osobe kako navode imaju 75.godina, a to pitamo iz razloga jer Zakon o radu države Crne Gore je predvidio da osobe tih godina moraju biti penzionisane!

Da li je moguće da se ne nadje niko mladji da radi u tome fudbalskom klubu koji mi odgovorni gradjani grada Danilovgrada plaćamo poreze i prireze, odnosno finansiramo taj fudbalski klub Iskra kome je zvanično osnivač Opština Danilovgrad, a ustvari su to gradjani grada Danilovgrada za čije interese Opština Danilovgrad inače i treba da radi.

Takodje bitno je i pitanje da li su ekonomi FK Iskre novac koji su uzeli od članova našega kluba, a takodje i našeg kluba kao i ostalih fudbalskih klubova koji su dolazili na gradski stadion Braće Velašević iskoristili da sebi uplate neki aranžman za novu godinu, jer ako nijesu to učinjeli predlažemo im da je možda bolje da to i ne čine, jer vrlo moguće da će zbog radnji koje su činjeli duži vremenski period imati besplatno sve, pa je bolje da taj novac uzalud ne propada, odnosno da se isti iskoristi za neke pametnije stvari!

Ujedno, želimo da istaknemo da su sve aktivnosti kluba u prethodnim godinama bile u skladu sa Zakonima i propisima a što su i nadležni organi takodje utvrdili, a takodje u prilog idu i naši pozitivni finansijski bilansi!

Molimo javnost da ne nasijeda na lažne informacije i pokušaje stvaranja zablude i da ima poverenja u rad FK Zora Spuž, kao i svjedoke koji su prisutvovali u gradskom stadionu Braće Velašević, a njih je bilo skoro 50.-tak, pa je teško vjerovati da je polovina od jedne stotine imala nešto protiv osobe od 75.godina, već je sada došao momenat da se odgovara za učinjenu hajdučiju pa se sada treba uključiti neka patetika, ali mi ćemo biti istrajni pa dace Bog da ekonomi FK Iskre dožive punu stotku, ali ne kao zapošljeni FK Iskre naravno, jer boljih ima sigurno na birou rada i dako osposobimo nekoga za posao ekonoma!

Uvek smo posvećeni ostvarivanju sportskih ciljeva i promovisanju fer igre, ali i da ne podliježemo pristisku, već da izguramo sve do kraja, po čemu smo postali i van granica naše države prepoznati!

FK Zora Spuž

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here