Real i Barsa će se “pobiti“ oko mladog Portugalca

0
14

U očekivanju nastavka La Lige i borbe Barselone i Real Madrida oko titule šampiona, na Iberijskom poluostrvu se već govori i o prelaznom roku.

Iako su godinama unazad u dva španska giganta pristizali fudbaleri sa izgrađenim karijerima, za velike svote novca, ovog ljeta bi u centru pažnje mogao da bude jedan 16-godišnjak.

Kako piše “Mundo Deportivo“, radi se o Portugalcu Herkulanu Nabianu koji trenutno igra za ekipu Juvenis. On ima samo 16 godina ali uopšte ne izgleda tako jer je već visok preko 180 santimetara i ima sve predispozicije da postane odličan napadač.

Njegov brzi napredak su već u ranim danima karijere primijetili mnogi evropski klubovi, pa su španski velikani Real Madrid i Barcelona požurili da obezbijede njegov potpis. On je navodno već sada glavna meta pomenutih klubova kada je u pitanju jačanje omladinske škole za ovo ljeto.

Španski giganti nisu jedini klubovi koji se interesuju za mladog igrača, jer su itekako zainteresovani i najbolji portugalski timovi Sporting, Benfica i Porto. Nabian je već prošao gotovo sve omladinske kategorije Portugalije, samo nije igrao za U19 i U21 reprezentaciju jer taj uzrast još nije dostigao.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here