Regionalna liga: Balkanska vs Jadranska liga

0

U našem okruženju je ponovo aktuelna priča o mogućnosti formiranja regionalne lige u fudbalu.

Direktor srbijanskog šampiona Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je kazao da bi trebalo oformiti ligu u kojoj bi igrali najbolji timovi Srbije, Mađarske, Rumunije i Bugarske.

Iako se radi samo o ideji čija realizacija je još uvijek daleko tema formiranja regionalne lige je uvijek zanimljiva ljubiteljima fudbala.

Prva varijanta koja je u ovom momentu atraktivnija, ali i manje vjerovatna je formiranje „Balkanske lige“. U njoj bi učestvovali timovi iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Albanije i Grčke.

Ono što bi bilo mnogo lakše organizovati uz manju vjerovatnoću za incidentima je liga u kojoj bi učestvovale zemlje koje izlaze na Jadransko more, a to su Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Albanija. Ovakva liga bi sigurno privukla brojne sponzore i međusobni  mečevi Dinama iz Zagreba, Hajduka iz Splita, Sarajeva, Željezničara, Budućnosti, Sutjeske, Maribora, Olimpije, Partizanija iz Tirane, Skenderbegua bi sigurno donijeli pune stadione i zanimljive mečeve.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here