Reprezentacija U-20 je pun pogodak!

0

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore nije uspjela prošle godine da se plasira u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

,,Sokoli“ su turnir u Bugarskoj završili na trećem mjestu, sa učinkom od pobjede i dva poraza u tri utakmice. 

U elitnu rundu plasirale su se Bosna i Hercegovina i Republika Irska, dok je posljednje mjesto zauzela reprezentacija zemlje domaćina. 

Ova selekcija nije imala prethodno nijednu selektivnu utakmicu,godinu dana su pauzirali i to je bio krucijalni hendikep. U 2021.godini okupili smo se pet puta, imali 7-8 utakmica, ali nikad kompletni, uvijek je falilo 6-7 igrača. Ni fizička sprema nije bila na potrebnom nivou”, rekao je za radio Kotor selektor Slobodan Drašković. 

Selekcija U-20 je prvi put oformljena 2021. godine i poslužila je kao poligon za mladu reprezentaciju U-21 i mislim da je pun pogodak.

Imali smo pet utakmica, momci su pokazali zavidan kvalitet i rezultat toga je da je šest igrača priključeno selekciji U-21”, dodao je popularni Kepo. 

Govoreći o takmičenjima u ovoj godini, Drašković je istakao turnir u Danskoj, u septembru. 

“Očekuje nas zahtjevan turnir i jako teška grupa u kojoj su Engleska, Danska i Gruzija”, dodao je on

Podsjetimo, omladinska reprezentacija Crne Gore igraće od 21. do 27. septembra u grupi 9 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Plasman u elitnu rundu izboriće dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od 13 grupa, kao i najbolja trećeplasirana selekcija ove runde.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here