Rival Crne Gore ostao bez selektora

0

Nakon tri i po godine na čelu fudbalske reprezentacije Velsa, Rob Pejdž je dobio otkaz.

Ova odluka Fudbalskog saveza Velsa dolazi nakon niza nezadovoljavajućih rezultata, uključujući neuspjeh u kvalifikacijama za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Pejdž je preuzeo reprezentaciju u teškom periodu i ostvario značajne uspjehe, uključujući prvi nastup Velsa na Svjetskom prvenstvu u posljednjih 64 godine i plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva 2021. Međutim, posljednji rezultati nisu bili na nivou očekivanja, što je značajno uticalo na odluku Saveza.

Odluku su dodatno podstakli loši rezultati tima u nedavnim prijateljskim utakmicama protiv Gibraltara i Slovačke. Tim je pretrpio težak poraz od Slovačke sa 4:0, a remi protiv Gibraltara je samo dodatno pojačao nezadovoljstvo među navijačima i upravom Saveza.

FAW može potvrditi da Rob Pejdž više nije selektor reprezentacije. Zahvaljujemo mu na njegovom doprinosu i želimo mu sve najbolje u budućnosti,” navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Velsa.

Pejdž je prethodno izrazio želju da ostane na čelu reprezentacije do kraja svog ugovora, koji je trebalo da traje do završetka Svjetskog prvenstva 2026. godine. Ipak, pritisak navijača i loši rezultati natjerali su Savez da preispita tu odluku.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here