Robert Prosinečki nije više selektor Bosne i Hercegovine!

Robert Prosinečki od danas više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Potvrdio je to i na konferenciji nakon utakmice koju je selekcija BiH izgubila u Armeniji rezultatom 4:2.

Zmajevi su u posljednje vrijeme igrali veoma loše, a sve je kulminiralo današnjim porazom u Jerevanu kojim je ova selekcija ostala skoro bez šansi da se plasira na Euro preko kvalifikacija.

Prosinečki je pohvalio rivala i pozvao sve na konferenciju za novinare na kojoj je odlučio da se povuče sa mjesta selektora BiH zbog velikog neuspjeha u kvalifikacijama.

Prije svega moram istaći da je Armenija zasluženo pobijedila. Imali smo neke svoje prilike, ali nismo bili na nivou. Možda u napadu jesmo, ali to je sve nevažno. Penal je možda trebao biti za nas, ali tako je kako je. Sve je sada to nevažno jer BiH ne može ići na Euro preko ovih kvalifikacija. – kazao je između ostalog Prosinečki.

Prosinečki je postao selektor BiH u januaru 2018. godine. U 18 susreta na kormilu Zmajeva ostvario je sedam pobjeda, šest neriješenih rezultata i pet poraza.

Advertisements