Rosi: Želimo da pobjedom sa navijačima proslavimo odlazak na EURO

0

Na pres konferenciji pred današnji završni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi G, selektor Mađarske Marko Rosi zračio je optimizom.

Neriješen rezultat 2:2 u Bugarskoj u četvrtak osigurao je Mađarskoj plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine, ali pred njima je još jedan susret u kojem mogu osvojiti prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi. Na subotnjoj press konferenciji, Rosi je naglasio da će posljednja utakmica protiv Crne Gore biti jednako važna za nacionalni tim kao i sve prethodne.

Naravno, sada je manji pritisak, ali ulog će i dalje biti visok protiv Crne Gore, jer bi proslava zajedno sa našim navijačima mogla biti zaista autentična ako bismo završili posao pobjedom pred punim Puškaš Arenom“, rekao je Rossi novinarima.

Rekao sam prije da nam je svaka utakmica jednako važna, i moramo izaći na teren s istim stavom u svakoj. Želimo pobijediti za naše navijače, a naravno, važna motivacija je da želimo stići do Evropskog prvenstva kao pobjednici grupe i biti u drugom šeširu nosilaca na žrijebu“, objasnio je Rossi, dodajući da se očekuje tri ili četiri promjene u početnom sastavu u odnosu na onih jedanaest koji su počeli utakmicu u Sofiji. To će se desiti jer će meč protiv Crne Gore zahtijevati različite taktike i stavove, te, shodno tome, različite karaktere igrača u odnosu na one koji su bili potrebni u utakmici u četvrtak.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here