SAD ILI NIKAD: Lukaku se sam nudi italijanskom velikanu!

0

Ljetnji ‘merkato‘ se polako zagrijava, a kako prolaze dani Romelo Lukaku je sve dalje od Premijer lige, a sve bliže Seriji A.

Napadač belgijske reprezentacije bio je dvostruki strijelac u sinoćnoj pobjedi svog tima nad Škotskom (3-0) u kvalifikacijama za EURO2020.

Već duće vremena se govori o tome da će Lukaku otići iz Mančester Junajteda, a kao najrealnija destinacija pominje se Inter.

Lukaku do sada nije govorio na tu temu, međutim u razgovoru sa belgijskim medijima otvoreno se ponudio Interu pohvalivši novog trenera tog kluba Antonija Kontea, ali i iskazavši divljenje prema Seriji A.

Jako dobra stvar je to što je Konte otišao u Inter. Za mene on je najbolji trener na svijetu. Bio sam na korak od prelaska u Juventus, ali sam osjetio da nešto nije dobro. Dva dana kasnije Konte je otišao. Hvala Bogu što nisam tada prešao u Juventus. Svi koji me poznaju znaju koliko volim italijanski fudbal. Stigao je Ronaldo, Sari ide u Juve, Anćeloti je u Napoliju. Serija A će biti uzbudljiva. Što se moje budućnosti tiče znam da će ovo biti dugo ljeto. Čekaću Junajted i neću javno saopštavati ništa kako bih ispoštovao ugovor koji imam – kazao je ovaj vrsni napadač.

Italijanski mediji pišu da je ovim potezom Lukaku poslao jasnu poruku upravi Intera da krene po njega.

Da li će tako i biti ostaje nam da vidimo u narednim danima.