Sadik: Džerard nije onakav kakvim se čini, ponižavao me

foto: calciomercato.com

Napadač Rome, na pozajmici u Peruđi, Umar Sadik u intervjuu za britanski Sunday Post iznio je neke ozbiljne optužbe na račun legende engleskog fudbala, a sada menadžera Glazgov Rendžersa Stivena Džerarda.

On je kazao da je upravo zbog Džerarda prošlog ljeta odlučio da ode u Rendžers na pozajmicu, ali da je sve nakon njegovog dolaska u Glazgov bio „košmar“.

Džerard me ubijedio da pređem u Rendžers iako nisam bio siguran da je to pravi potez. Zvao me na telefon i ubijedio da odem tamo. Kazao je da će mi pomoći da napredujem i da će mi dati šansu. Sve se promijenilo kada je stigao Laferti. Džerard me nije primjećivao. Imao sam osjećaj da sam u košmaru. Prvo nisam smio koristiti svlačionicu prvog tima i morao sams e presvlačiti kod igrača iz omladinskog pogona. Nakon toga nisam mogao ni da parkiram auto u trening centru. Pokušavao sam saznati zašto mi se to dešava, ali Džerard nikada nije objasnio ni meni ni mojim agentima. Imao sam potpuno drugačije mišljenje o njemu. Nikada ne bih očekivao da može tako da ponižava nekoga – kazao je ovaj 22-godišnji Nigerijac.

Advertisements